Поділитись:

«Взяв мене за шию, і гранату – під горло»: подробиці застілля на Волині, яке ледь не завершилось вибухом (відео)

Середа, 11 жовтня 2023, 17:54
«Взяв мене за шию, і гранату – під горло»: подробиці застілля на Волині, яке ледь не завершилось вибухом (відео)

На Волині судять 30-річного військового, який спочатку напився, а потім після конфлікту з односельчанином кинув тому під ноги гранату. Інцидент трапився поблизу магазину у селі Коршів Луцького району ще в липні 2023 року.  На момент події, на подвір'ї крамниці було близько 20 людей. Граната бойова і дивом не вибухнула. Тепер чоловік за ґратами.

Про це йдеться у сюжеті ТРК «Аверс».

Потерпілий Віктор Колупанов має російське коріння, але понад 30 років проживає в селі Коршів. Того вечора, коли стався інцидент, повертався з дня народження. По дорозі вирішив досвяткувати у сільському магазині під назвою «Оксана». На той час там був і винуватець усіх подій, теж на підпитку. Поміж ним і військовим виник конфлікт. Причину – достеменно назвати жоден із них не може. Потерпілий припускає: через російську мову. 

«Ну, слово за слово. Щось ми особливо не сперечалися. Він вдарив мене, а я його у відповідь вдарив. Ну, напевно, йому не сподобалось, як я розмовляв російською. Чую голос, хтось крикнув: «Граната!». Мене Сергій вивів на дорогу. Я взяв велосипед і пішов додому», – каже Віктор Колупанов. 

Потерпілий зі свідком у селі не пересікалися, адже молодий чоловік у Коршеві в зятях кілька років. Має малолітню дитину.

«Я навіть не знав, чий він зять. А вже як свідчення давали, я взнав, чий він зять», – додав потерпілий. 

Каже, ту гранату, яку кинули, і не бачив. Мовляв, щось покотилось та й все. 

Про той вечір, обвинувачений пам'ятає уривками. Про те, де узяв гранату, каже, що відправили боєприпас поштою з частини разом з військовими речами. Що пішло не так під час застілля в магазині, теж не пригадує, так і те, що по дорозі погрожував гранатою ще одному односельцю. 

«Привіт, кажу, Тарас. Він одразу мене за шию і гранату – під горло. Правою рукою – на кільце. «Не рипайся, бо зараз злетиш». Кажу: «Чого?». Каже: «Ти нащо мене бив в барі?». Я йому: «Тарас, ти що? Я сьогодні в барі не був». А він казав: «Я воював, я вас захищав, а ви мене б'єте», –  розповів потерпілий Сергій Кльоц.

Військовий лікувався у Обласній психіатричній лікарні. В медичному закладі пояснили, що повернення військових на службу, які перебували на лікуванні у психлікарні – звична практика. 

Деталі – у відео. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів
30 квітня 2024
26 квітня 2024
25 квітня 2024
23 квітня 2024
22 квітня 2024
21 квітня 2024
19 квітня 2024
18 квітня 2024