Поділитись:

У Луцьку судять військового, який під час конфлікту кинув гранату: що він каже (відео)

Вівторок, 26 вересня 2023, 19:22
У Луцьку судять військового, який під час конфлікту кинув гранату: що він каже (відео)

Військовослужбовець, який повернувся з війни, кинув гранату. Очевидці розповіли, сталось це після конфлікту зі знайомими, з якими випивав. Граната не розірвалась. І все ж чоловік опинився під вартою, і тепер його судять за незаконне поводження зі зброєю та навіть замах на вбивство.

Про це повідомляє ТРК «Аверс».

Інцидент трапився поблизу магазину у селі Коршів Луцького району ще в липні 2023 року. Тоді чоловік, який повернувся з військової служби, випивши зайвого, вирішив з'ясувати стосунки з присутніми. Після конфлікту кинувся додому і приніс на подвір'я магазину гранату. 

Чоловіка взяли під варту, де він перебуває досі. Йому інкримінують незаконне поводження зі зброєю та замах на вбивство. 

«За даними слідства, того вечора 30-річний військовослужбовець, який без передбаченого законом дозволу зберігав вдома бойову гранату Ф-1 споряджену тротилом, підійшов до місцевого мешканця та погрожуючи приставив її до шиї постраждалого. Після цього, обвинувачений умисно кинув під ноги боєприпас, висмикнувши запобіжне кільце. Встановлено, що конфлікт виник через раптово виниклі неприязні взаємини. Наразі судовий розгляд цієї справи триває», – повідомила речниця Спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Західного регіону Юлія Шевченко

Потерпілі на суд не дійшли. Прокурор зазначає, що не вдалось одержати від них жодних повідомлень щодо їх участі у судовому засіданні. 

Обвинувачений каже: після того інциденту досі не може оговтатись. 

Як зауважив суддя Ярослав Артиш скерування повідомлень про судове засідання на поштові адреси потерпілих не може гарантувати того, що вони були належним чином повідомлені. 

Засідання відклали, аби мати час віднайти потерпілих та забезпечити їх явку до суду. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів