Поділитись:

США збільшує виробництва артилерійських снарядів для передачі Україні (фото)

Понеділок, 09 жовтня 2023, 18:29
США збільшує виробництва артилерійських снарядів для передачі Україні (фото)

Армія США інвестує у розширення виробничих можливостей підприємств для збільшення виробництва 155-мм артилерійських снарядів які будуть передаватись Україні.

Про це повідомляє офіційний сайт Армії США, – передає Мілітарний.

За останні тижні Армія США уклала контрактів близько на 1.5 мільярди доларів, щоб забезпечити створення резервів артилерійських снарядів.

Армія прагне збільшити місячний випуск артилерійських 155-мм снарядів у 80 тисяч на місяць, до 2025 року, що забезпечить безперебійну передачу як Україні, як і створення власних резервів.

США збільшує виробництва артилерійських снарядів для передачі Україні (фото) 

Оскільки ланцюжок з виробництва компонентів до артилерійських снарядів розташований по всій країні, армія укладала контракт окремо з кожною компанією.

Крім того, контракти отримали й компанії з Польщі (NitroChem SA), Індії (Solar Industries India Limited) і Канади (IMT Defence).

Через довге простоювання виробничих потужностей, плани з місячного випуску снарядів змінювались. Так, на початку компанії розширення виробництва, помічник міністра армії із закупівель Дуг Буш, у серпні повідомляв про 85 тисяч снарядів до 2025 року, вже у вересні ця цифра зросла до 100 тисяч.

Вже після аналізу стану виробничих потужностей, та обговорень з виробниками, кількість місячного випуску снарядів скоротилась до 80 тисяч.

На сьогодні, США відправили до України понад 2 мільйонів 155-мм артилерійських снарядів, для забезпечення потреб. За підрахунками західних ЗМІ, в місяць Україна витрачає понад 240 тисяч 155-мм снарядів, що набагато більше, а ніж резерви у більшості країн НАТО.

Крім самих снарядів, у вартість контракту входить закупівля капсулів, вибухівки, запалів, гільз та збірка самих снарядів. Замовлення розраховане на близько 6,4 тонни вибухівки, 270 000 капсулів, 678 000 підривників, та 2,7 мільйона горючих гільз.

Не дивлячись на активні інвестиції з боку Армії США на модернізацію потужностей та збільшення місячного виробництва снарядів, військові Канади закликають місцевих виробників до збільшення виробництва 155-мм артилерійських снарядів через їх дефіцит у війську.

Генерал канадської армії Уейн Ейр у своєму виступі в парламенті Канади виступив з доповіддю, це назвав запаси 155-мм артилерійських кризовими, і зазначив, що якщо так продовжиться й надалі, деяким країнам НАТО потрібно буде використовувати останні їх залишки для навчань.

Місячна кількість вироблених 155-мм снарядів у Канаді становила близько 4 тисяч одиниць у 2022 році, а головним виробником виступає General Dynamics Ordnance and Tactical Systems Canada (GDOT-C). З 22 лютого 2023 року, в Канаді не виготовили жодного артилерійського снаряда, що підриває безпеку країни.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

Надрукувати
мітки:
коментарів