Поділитись:

На хабарі зловили начальника управління Волинської ОВА (фото)

Понеділок, 09 жовтня 2023, 13:01
На хабарі зловили начальника управління Волинської ОВА (фото)

Керівника одного з управлінь Волинської ОВА затримали під час отримання неправомірної вигоди.

Про це у понеділок, 9 жовтня, повідомила пресслужба прокуратури Волинської області.

«Керівник Волинської обласної прокуратури повідомив начальнику одного з управлінь Волинської обласної військової адміністрації про підозру у вимаганні та одержанні неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 368 КК України).

За даними слідства, упродовж серпня-жовтня 2023 року посадовець тричі одержував від підприємця, який займається розробкою документів для отримання суб'єктами господарювання дозволів на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря, неправомірну вигоду за надання таких дозволів», – йдеться у повідомленні.

Усього правоохоронці задокументували одержання начальником управління 51 тисячі гривень.

5 жовтня під час одержання останнього траншу в 19 тисяч гривень посадовця затримали правоохоронці.

На хабарі зловили начальника управління Волинської ОВА (фото) На хабарі зловили начальника управління Волинської ОВА (фото) На хабарі зловили начальника управління Волинської ОВА (фото)

Йому повідомили про підозру за ч. 3 ст. 368 (Вимагання та одержання службовою особою неправомірної вигоди) Кримінального кодексу України та обрали запобіжний захід у вигляді домашнього арешту в нічний час, повідомила у фейсбуці пресслужба Департаменту стратегічних розслідувань Національної поліції України.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

На хабарі зловили начальника управління Волинської ОВА (фото) На хабарі зловили начальника управління Волинської ОВА (фото) 

З власних джерел сайту новин Луцька «Конкурент» стало відомо, що затриманий – Валентин Кухарик, очільник управління екології та природних ресурсів Волинської ОВА.

Нагадаємо: 29 лютого 2016 року Валентина Кухарика призначили на посаду начальника Головного територіального управління юстиції у Волинській області. До того він обіймав посаду заступника начальника Головного територіального управління юстиції з питань державної виконавчої служби – начальника Управління державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Волинській області.

У грудні 2017 року депутати Волинської облради звернулися до тодішнього Міністра юстиції України Петра Петренка з проханням розглянути питання щодо невідповідності займаній посаді начальника Головного територіального управління юстиції у Волинській області Валентина Кухарика.

26 лютого 2018 року Валентина Кухарика звільнили з посади начальника Головного теруправління юстиції у Волинській області нібито за власним бажанням. Але Валентин Кухарик заявив, що заяви не писав і подав позов до суду.

21 червня 2018 року суд визнав звільнення незаконним, поновив Валентина Кухарика на посаді й зобов'язав відшкодувати йому гроші за вимушений прогул – 154 тисячі гривень. Втім, реально розпочав виконання службових обов’язків Валентин Кухарик лише наприкінці травня 2019 року

28 лютого 2020 року знову був звільнений з посади начальника Головного теруправління юстиції у Волинській області. У травні 2020 року був призначений керівником управління екології та природних ресурсів Волинської ОДА.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
26 квітня 2024
06 квітня 2024
05 квітня 2024
04 квітня 2024
22 березня 2024
21 березня 2024
18 березня 2024
13 березня 2024
28 лютого 2024