Поділитись:

Милота: полярники станції «Академік Вернадський» показали новонароджених тюленят (фото)

Неділя, 08 жовтня 2023, 05:35
Милота: полярники станції «Академік Вернадський» показали новонароджених тюленят (фото)

Біля станції «Академік Вернадський» продовжують народжуватися тюлетяна. Наразі полярники нарахували п'ять новонароджених.

Загалом в околицях станції уже народилося п'ять малят тюленів Ведделла: два хлопчики, дівчинка і стать ще двох наші вчені поки не визначили. Усі вони разом з мамами перебувають на сусідньому острові Вінтер, – пишуть на фейсбук-сторінці станції.  

Зазначають, що самиці вже приваблюють до себе багато залицяльників – самці вичікують їх під водою біля лунок і постійно співають, щоб привернути увагу.

«Річ у тому, що самиці Ведделла можуть завагітніти вже на другий місяць після пологів, тож самці не зволікають. Правда, в такому випадку запліднена яйцеклітина не розвивається протягом ще двох місяців, щоб організм самиці відновився перед новою вагітністю», – пояснює біолог 28-ї УАЕ Вадим Ткаченко.

Вагітність у самок тюленів Ведделла триває 10 місяців. Кожна з них приносить по одному малюкові. Новонароджені тюленята зазвичай важать 25-30 кг, але на поживному маминому молоці швидко ростуть і дорослими сягають 400 кг.

Мати вигодовує малюка протягом семи тижнів. Коли годування закінчується, молоді особини відправляються в воду і починають самостійне життя. А живуть ці тюлені відносно довго – близько 20 років.

Милота: полярники станції «Академік Вернадський» показали новонароджених тюленят (фото)Милота: полярники станції «Академік Вернадський» показали новонароджених тюленят (фото)Милота: полярники станції «Академік Вернадський» показали новонароджених тюленят (фото) 

Нагадаємо: перше цього сезону тюленятко Ведделла народилося неподалік «Вернадського» в середині вересня. Усі разом ми обрали йому ім'я Анвер.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів