Поділитись:

У Луцьку біля «Променя» через два тижні може змінитися розмітка (фото)

П'ятниця, 06 жовтня 2023, 18:06
У Луцьку біля «Променя» через два тижні може змінитися розмітка (фото)

На черговому засідання робочої групи з організації дорожнього руху у Луцьку обговорили нову дорожню розмітку, яка буде після ремонту дорожнього покриття на кільці біля розважального центру «Промінь».

Про це повідомив депутат від фракції Громадянський рух «СВІДОМІ» Михайло Наход на своїй сторінці у фейсбук.

Основне завдання – збільшити пропускну здатність кільця, уникнути накопичення транспорту на під’їзді до нього та безпека пішоходів, які перетинають проїжджу частину на різних ділянках.

«Наразі робочий варіант схеми виглядає так, як на фото. Впродовж тижня проєкт буде допрацьований, потім затверджений, а нанесення нової розмітки може розпочатися орієнтовно через 2 тижні, якщо будуть для цього сприятливі погодні умови», йдеться у дописі.

Можлива розмітка біля РЦ «Промінь»Можлива розмітка біля РЦ «Промінь»

Під час засідання також розглянули тимчасову схему дорожньої розмітки на перехресті вулиць Потебні та Гнідавської. Розмітку уже наносять і скоро змінять деякі дорожні знаки. В майбутньому, зазначає депутат, на цьому перехресті може з’явитися ще й велосмуга, яка за задумом фахівців має простягатися від площі Злуки аж до вулиці Окружної.

Тимчасова схема розмітки на перехресті Потебні та ГнідавськоїТимчасова схема розмітки на перехресті Потебні та Гнідавської

Крім того, учасники робочої групи обговорили ще декілька ідей щодо покращення організації дорожнього руху на інших ділянках, зокрема:

  • Облаштування кільця чи додаткових смуг на перехресті вулиць Окружної та Потебні (тут треба проводити перемовини з Боратинською сільською радою);
  • Облаштування двох смуг руху на вулиці Глушець від Центрального ринку до вулиці Паркової в напрямку парку та однієї смуги у зворотному напрямку з забороною паркуватися на ній;
  • Зробити по дві смуги на виїзд з вулиці Задворецької на Рівненську, та з Воїнів-афганців на проспект Соборності для забезпечення швидшого проїзду перехресть;
  • Зробити двосторонній рух по проїзду Тещин язик, щоб мати можливість піднятися на проспект Волі не лише вулицею Парковою, але й в інших місцях і тим самим розвантажити частину проспекту Волі від транспорту.

Перелічені ідеї вирішили детальніше опрацювати з фахівцями та ще раз розглянути на наступних засіданнях.

Нагадаємо: у Луцьку постало питання зручності та безпеки дорожньої розмітки на кільці біля історичного факультету ВНУ, тому місцеві активісти запропонували свій варіант руху на цій ділянці.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
27 квітня 2024
17:26
26 квітня 2024
17:45
25 квітня 2024
22:02
24 квітня 2024