Поділитись:

У Луцьку на дорогах – нові знаки і розмітка: де саме (відео)

Вівторок, 25 липня 2023, 20:51
У Луцьку на дорогах – нові знаки і розмітка: де саме (відео)

У Луцьку наприкінці весни та на початку літа цього року на багатьох вулицях міста оновили дорожні знаки, а подекуди повісили і нові. Така ж ситуація і з дорожньою розміткою.

Про це йдеться в сюжеті телеканалу «Конкурент TV».

У відповіді на інформаційний запит телеканалу в Департаменті житлово-комунального господарства повідомили, що в травні 2023 року замінили та встановили нові дорожні знаки по вулицях Шопена, Степана Бандери, Коперника, Даргомижського, Героїв УПА, Ковельській, Набережній та Конякіна.

«Стараємося так виставити знаки, щоб водій заздалегідь бачив, як змінилася дорожня схема руху чи дорожня обстановка, яка була перед тим, щоб водії просто бачили. Більше того, в липні також встановили ще один знак, про який просили луцькі рятувальники. Писали нам ДСНС на Електроапаратній, що біля «Максимусу» треба поставити знаки. Поставили два знаки буквально в той четвер чи п’ятницю, щоб наша рятувальна служба могла їздити. Бо там біля «Максимусу» дуже часто стоїть дуже багато машин, вони перешкоджають руху, не можуть вчасно на виклик приїхати», – каже начальник відділу інженерно-транспортної інструктури департаменту ЖКГ Роман Возняк.

Разом з тим, на деяких вулицях відбулися заміни старих, пошкоджених знаків на нові. Окрім Даргомижського, такі знаки міняли і на вулиці Степана Бандери. Також встановили додатковий знак «Стоп»» на вулиці Ковельській на перехресті Ковельська-Шевченка.

У відповіді на інформаційний запит телеканалу ««Конкурент TV» в Департаменті житлово-комунального господарства повідомили, що в травні на луцьких дорогах оновили дорожню розмітку.

Відомо, що оновили лінії та стрілки на вулицях:

  • Набережній,
  • Шопена,
  • Винниченка,
  • Володимирській,
  • Ківерцівській
  • проспекті Волі;

на перехрестях вулиць:

  • Набережна-Яровиця,
  • Глушець-Паркова,
  • Глушець-Архітектора Метельницького.

Разом з тим на вулиці Глушець поблизу Старого ринку з’явилася смуга громадського транспорту в сторону парку. Тепер у Луцьку є дві такі смуги: на проспекті Соборності та на вулиці Глушець. Однак, це не всі зміни на дорогах обласного центру. 

«Зараз ще розглядаємо можливість кільцеву розв’язку оновити на вулиці Гордіюк-Єршова-Соборності-Відродження. Але якщо будемо оновлювати, то  ще поки проектанти думають, як там краще зробити, щоб безпека руху покращилася і була пропускна здатність кільцевої розв’язки покращилася», – каже Роман Возняк.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
27 квітня 2024
17:26
26 квітня 2024
17:45
25 квітня 2024
22:02
24 квітня 2024