Поділитись:

Ударні безпілотники будуть домінувати в атаках РФ по території України, – Ігнат

Понеділок, 02 жовтня 2023, 14:06
Фото ілюстративне
Фото ілюстративне

Повітряні сили Збройних сил України готуються до того, що найближчим часом ударні дрони будуть переважати над ракетами в російських атаках по території України. 

Про це розповів речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат, – повідомляє Українська правда.

Зараз українські ППО збивають 70-80 % дронів, тож журналіст запитав, чи зберігатиметься така пропорційність надалі: якщо збивали 80 зі 100, то чи збиватимуть 800 із 1000.

«Пропорційність буде зберігатися, коли ми отримуватимемо пропорційно засоби. Розумієте, скільки засобів ураження Україна витрачає на ракети, БпЛА розвідувального типу й ударні БпЛА. Якщо ворог збільшуватиме кількість ударних дронів, безумовно, нам потрібно збільшувати кількість засобів», – відповів Юрій Ігнат.

Речник Повітряних сил ЗСУ додав, що кількість засобів ППО Україна може збільшувати тільки завдяки партнерам, тому триває постійна робота з партнерами у форматі «Рамштайн». 

«Ми розуміємо, що загроза безпілотників зростатиме, їх стає більше – і, відповідно, потрібно більше засобів, які будуть раціонально використовуватися проти цих БпЛА. Є всі ознаки того, що будуть саме ударні безпілотники більше домінувати в атаках. Тому і нам потрібно робити висновки і готуватися до цього», – зазначив він.

Ігнат також підтвердив, що вересень 2023 року був рекордним місяцем за кількістю атак РФ ударними дронами-камікадзе типу «Shahed».

«Те, що Росія буде нарощувати їх виробництво і застосовувати проти України, ми вже говоримо кілька місяців… Це очевидні кроки, тому що ракет багато не буде у Росії – власного виробництва, я маю на увазі», – зауважив речник Повітряних сил.

Ігнат припустив, що цього року РФ менше використовуватиме ракети, ніж минулого року, тому що ракета – це потужніша і дорожча зброя, ніж дрон-камікадзе, також її довше виробляти. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів