Поділитись:

Усик та Ф'юрі битимуться за титул абсолютного чемпіона світу у надважкій вазі

П'ятниця, 29 вересня 2023, 23:12
Усик та Ф'юрі битимуться за титул абсолютного чемпіона світу у надважкій вазі

Контракт на бій між Олександром Усиком і Тайсоном Ф'юрі за звання абсолютного чемпіона світу у суперважкій вазі остаточно погоджено.

Про це повідомив ESPN, пізніше цю інформацію підтвердив Тайсон Ф'юрі у своїх соцмережах, – пише Суспільне.спорт. 

Дата проведення поєдинку наразі невідома, за інформацією ESPN він має пройти у грудні 2023-го чи у січні 2024 року. Натомість бій відбудеться у Саудівській Аравії в Ріяді. На кону будуть усі чотири чемпіонські пояси: WBA, WBO та IBF, якими володіє українець, а також WBC, що належить британцю.

«Роблю те, що кажу. Кажу те, що роблю. Бій за "абсолюта". Це епоха Циганського короля. Усику, ти більше не зможеш бігати, як кролик. Ти отримаєш це», - прокоментував підписання контракту Ф'юрі.

Натомість промоутер українського боксера Олександр Красюк відреагував на підписання контракту Ф'юрі, відзначивши його «мужність».

«Не можу в це повірити, що таке відбувається, але це справді так. Повага Тайсону за його мужність», - сказав Красюк.

Бій Усик – Ф'юрі планували після захисту чемпіонських поясів українцем у поєдинку проти Ентоні Джошуа наприкінці 2022 року. Однак тоді сторони не змогли домовитися.

Усик – Ф'юрі стане першим поєдинком в історії світового боксу, коли на кону будуть всі чотири пояси у суперважкій вазі. Перед цим останнім абсолютним чемпіоном світу з боксу у цій ваговій категорії був Леннокс Льюїс у 2000 році, однак тоді він утримував лише три пояси: WBA, WBC та IBF. Пояс WBO було визнано як «рівноцінний» лише у 2007 році.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів