Поділитись:

Олександр Усик переміг Даніеля Дюбуа технічним нокаутом

Неділя, 27 серпня 2023, 08:09
Олександр Усик переміг Даніеля Дюбуа технічним нокаутом

Олександр Усик вдруге відстояв звання об'єднаного чемпіона світу з боксу в надважкій вазі. Першим нокаутом у гевівейті українець здолав британця Даніеля Дюбуа.

Про це пише Суспільне.Спорт.

36-річний Усик володіє титулами в гевівейті з 2021 року, коли вперше переміг Ентоні Джошуа одностайним рішенням суддів. Відтоді українець здолав британця у реванші й зберіг пояси WBA, WBO, IBF, IBO та The Ring.

Дюбуа ж підходив до бою в статусі «регулярного» чемпіона WBA. Після єдиної поразки в кар'єрі – нокаутом від Джозефа Джойса у 2020-му – 25-річний англієць мав серію з чотирьох поспіль перемог, загалом у нього було 19 перемог в 20-и боях.

На кону в польському Вроцлаві стояли всі п'ять поясів Усика, зокрема три основних титули (WBA, WBO, IBF) у надважкій вазі.

Як пройшов бій

  • Вже у стартовому раунді Дюбуа пропустив від Усика джеб з правиці, що став головним гайлайтом перших трьох хвилин поєдинку.
  • Інший джеб від Усика «знайшов» суперника в другому раунді. Українець пропустив удар у стегно, про який просигналізував рефері.
  • Ініціатива в дощовому Вроцлаві зберігалася за Олександром, який реалізовував свою перевагу над суперником у швидкості.
  • Поєдинок було призупинено у п'ятому раунді через зафіксований суддею удар Дюбуа українцеві нижче поясу. Після кількох хвилин на відновлення Усика, суддя поновив бій. Усик ще до кінця раунду виконав один з найпотужніших ударів вечора з лівої.
  • На екваторі поєдинку Дюбуа продовжував відпрацьовувати по корпусу суперникові. Натомість сьомий раунд завершувався серією ударів від Усика – на короткий час той притиснув британця до канатів.
  • На останніх секундах восьмого раунду Дюбуа вперше побував у нокдауні. Після комбінації ударів від українця претендент став на коліно та зміг підвестися, після чого суперників розвів гонг.
  • Крапку в поєдинку поставив нокдаун Дюбуа в дев'ятому раунді після потужного удару українця з правої. Суддя просигналізував про достроковий нокаут на користь українця.

Команда Даніеля Дюбуа та сам британець одразу в ринзі після завершення поєдинку заявили, що вони будуть оскаржувати рішення арбітра. І вони вважають, що в Дюбуа «вкрали» перемогу.

Усе це через епізод на початку п'ятого раунду, коли Даніель Дюбуа завдав удару Олександру Усику, і українець упав на канвас. Рефері в ринзі класифікував цей удар як нижче поясу, тому бій призупинили і дали час Усику на відновлення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів