Поділитись:

На Бахмутському напрямку ЗСУ знищили приблизно дивізіон російських артсистем

Четвер, 28 вересня 2023, 14:06
Фото ілюстративне
Фото ілюстративне

На Бахмутському напрямку Сили оборони активно нищать артилерійські системи російських окупантів.

Про це розповів керівник пресслужби Східного угруповання військ ЗСУ Ілля Євлаш в ефірі національного телемарафону, – повідомляє Українська правда.

«Противник продовжує наносити артилерійські обстріли вздовж всієї лінії зіткнення у смузі відповідальності Східного угруповання військ. За минулу добу на Бахмутському напрямку понад 500 разів противник гатив зі своїх артилерійських систем – як ствольних, так і реактивних. Застосовував 4 рази свою армійську і тактичну авіацію, відбулось 5 бойових зіткнень.

Нам вдалося ліквідувати 134 окупанти на цьому напрямку та низку артилерійських систем і важких броньованих систем противник: це і БМП, це і «Нона-С», «Мста-Б», також «Піон» – одна з найпотужніших установок, яка є на озброєнні в російської федерації. Також знищили 4 «Гіацинти» та 4 гармати «Д-30».

Щоденний такий результат, минулого дня ми також знищили приблизно з дивізіон ворожих артилерійських систем (підрозділ, в якому міститься 12-24 артсистем, – ред.) на цьому напрямку», – розповів Ілля Євлаш.

Крім цього, Сили оборони виявляють і склади з російськими боєприпасами. Так, за минулу добу на Бахмутському напрямку було знищено 7 складів. Вдало працюють і українські підрозділи РЕБ.

За минулу добу було зірвано 258 завдань БПЛА противника, також знищено 4 FPV дрони, 3 БПЛА типу ZALA та «Орлан-10».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів