Поділитись:

НАТО вироблятиме більше зброї для України

Четвер, 28 вересня 2023, 13:14
Фото ілюстративне
Фото ілюстративне

В НАТО планують збільшити виробництво боєприпасів для України та країн-членів Альянсу, які передали значну частку своїх озброєнь Києву.

Про це заявила посол США при НАТО Джуліан Сміт час під віртуального форуму «Виграти війну. Виграти мир», – повідомляє Європейська правда, посилаючись на Голос Америки.

З її слів, через бойові дії запасів деякої зброї та боєприпасів до неї не вистачає, оскільки союзники по НАТО надавали Україні усе, що вони могли.

«Тож в НАТО розпочали роботу в рамках того, що ми називаємо планом дій щодо оборонного виробництва, зосереджуючись на дефіциті боєприпасів як для українців, так і для деяких членів НАТО, які надавали допомогу Україні, що призвело до власного дефіциту», – зазначила Сміт.

Посол США наголосила, що в Альянсі працюють над посиленням зв’язків з приватним сектором, щоб спробувати прискорити виробничі лінії оборонної продукції.

«Питання, яке ми чуємо за столом переговорів НАТО, полягає в тому, що ще ми можемо зробити для наших друзів в Україні. Ми поділяємо зобов’язання підтримувати Україну. Ми розуміємо, що поставлено на карту. Україна не просто захищає свою територію. Україна захищає цінності, які всі ми тут захищаємо», – відзначила вона.

Сміт додала, що ніхто із союзників не пропонував зменшити допомогу Україні, підтримка якої всіма 31 членами НАТО є «залізною і не згасає».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів