Поділитись:

Проти високопосадовців міської ради Володимира відкрили кримінал

Четвер, 28 вересня 2023, 08:24
Проти високопосадовців міської ради Володимира відкрили кримінал

Проти високопосадовців Зарічанської сільської ради та Володимирської міської ради відкрили кримінальне провадження через зловживання владою всупереч інтересам служби.

Про це на своїй фейсбук-сторінці повідомив депутат міської ради Володимира від «Слуг народу» Микола Юнак .

«Друзі, яким на вашу думку буде фінал нового кримінального провадження проти діючого мера Володимира? Минулого тижня я виступив заявником стосовно зловживань, про які мені нещодавно стало відомо. Річ у тім, що в період з 2019 по 2022 рік службові особи Зарічанської сільради та Володимирської міськради без проведення земельних торгів надали в оренду земельні ділянки сільгосп призначення. За скромними підрахунками, бюджет громади недоотримав понад 3 млн гривень», – стверджує пан Микола.

Каже, що одразу ж після звернення детективи Бюро економічної безпеки відкрили кримінальне провадження.

Микола Юнак в дописі зазначив, що за ч.2 статті 364 Кримінального кодексу даний злочин:

  • карається позбавленням волі на строк від трьох до шести років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, зі штрафом від п’ятисот до однієї тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

«Тепер оцінку діям Пальонки дадуть правоохоронні органи. А ми почекаємо на результат», – йдеться в дописі депутата.

Проти високопосадовців міської ради Володимира відкрили кримінал

Нагадаємо, зранку 13 вересня у ЗМІ з'явилася інформація про те, що на хабарі викрили міського голову Володимира Ігоря Пальонку та депутата обласної ради Валентина Кошельника, які начебто вимагали від підприємця 35 тисяч доларів за безперешкодне виділення земельної ділянки.

Міський голова публічно прокоментував цю інформацію. З його слів, у вівторок, 12 вересня, у Володимирі проводили низку процесуальних дій, зокрема обшуки в приміщеннях міської ради, ЦНАПу, а також у будинку його дружини, де він проживає. Проте під час обшуків не було знайдено «ніякої неправомірної вигоди, предметів збагачення».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
29 квітня 2024
23 квітня 2024
18 квітня 2024
17 квітня 2024
16 квітня 2024
10:15
08 квітня 2024
20 березня 2024
10 березня 2024
07 березня 2024