Поділитись:

Чинив опір: луцькі патрульні повідомили деталі жорстокого затримання (фото)

Вівторок, 26 вересня 2023, 18:11
Чинив опір: луцькі патрульні повідомили деталі жорстокого затримання (фото)

У патрульній поліції Волині прокоментували інцидент із затриманням волинянина у Луцьку 20 вересня на проспекті Грушевського.

Журналістам телеканалу «Конкурент TV» повідомили, що патрульні помітили у чоловіка дивну поведінку, тому вирішили провести поверхневу перевірку. 

«У середу, 20 серпня, близько 17:30 під час патрулювання на проспекті Грушевського, патрульні виявили невідому особу чоловічої статі, котрий своєю поведінкою викликав у них підозру, існували достатні підстави вважати, що особа має при собі річ, обіг якої заборонено чи обмежено законом. На запитання поліцейських, чи має він заборонені речі, останній повідомив, що у нього є спеціальний прилад для вживання наркотичних речовин.

Тож патрульні попросили громадянина витягнути руки з кишень та підійти до службового авто. Однак останній намагався заховати руки, потягнувши їх до кишень, де, ймовірно, знаходився вищезазначений прилад. У звʼязку з цим патрульні застосували щодо чоловіка фізичну силу (а саме, спеціальний прийом «Загин руки за спину» з подальшим поваленням особи на землю) та спеціальний засіб «кайданки».

Громадянин, своєю чергою, поводив себе агресивно, висловлювався нецензурно в бік працівників поліції, а також чинив фізичний супротив, чим перешкоджав проведенню затримання. Надалі, утримуючи чоловіка вже на асфальті, патрульні повідомили йому, що щодо нього буде застосовуватися превентивний поліцейський захід «Поверхневі перевірка». Під час неї з метою знерухомлення особи, один з поліцейських застосовував до громадянина спеціальний прийом боротьби – больовий прийом під назвою «важіль коліна, в положенні лежачи», під час застосування якого відбувалося лише утримання особи, без здійснення додаткового тиску на ногу», – йдеться у повідомленні поліції. 

Надалі патрульні зателефонували за номером 102 та склали протокол про адмінправопорушення за ст. 173 та ст. 185 КУпАП. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

 

Надрукувати
мітки:
коментарів
27 квітня 2024
17:26
26 квітня 2024
17:45
25 квітня 2024
22:02
24 квітня 2024