Поділитись:

На ремонт кінотеатру «Батьківщина» Луцькрада додатково спрямувала 650 тисяч

Автор: Максим Косюр |
Понеділок, 25 вересня 2023, 11:04
На ремонт кінотеатру «Батьківщина» Луцькрада додатково спрямувала 650 тисяч

У Луцьку збільшили капітальні видатки на розробку проєктно-кошторисної документації проєкту реконструкції кінотеатру «Батьківщина».

Відповідне рішення ухвалили під час сесії міськради.

Таким чином на цей проєкт додатково піде 650 тисяч гривень. В загальному ж з бюджету на ремонт будівлі піде 1 мільйон 350 тисяч гривень.

Раніше ми писали про те, що на базі кінотеатру «Батьківщина» хочуть створити багатофункціональний простір. Це відбувається в рамках проєкту «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансуватиметься урядом Німеччини. Про це інформували ще в липні та зазначали, що проєкт передбачає таке:

  • реконструкцію занедбаного комунального приміщення під багатофункціональний простір для бізнесу;
  • створити офісний простір для підприємців;
  • створити багатофункціональну залу (івент-хол) для проведення виставок, конференцій, слухань, творчих вечорів, навчань тощо.

Міжнародні донори виділять для цього 800 тисяч євро, а від Луцькради піде 200 тисяч євро. Проте згодом на сайті E-Dem лучанин Роман Долганський розмістив петицію із закликом не виділяти з міського бюджету понад 8 мільйонів гривень на реконструкцію кінотеатру «Батьківщина», поки триває війна. Він переконаний, що гуманітарні проєкти цілком можуть оплачуватися коштом грантів та допомоги ЄС та інших країн. А більшість бюджетних коштів має йти на військові потреби.

Депутатка від фракції Громадянський рух «СВІДОМІ» Алла Надточій поцікавилася, для чого збільшують фінансування проєкту на таку суму та чи відповідає його назва тій, що зазначена у документах на право власності.

«Там було збільшення суми на реалізацію проєкту, чому збільшуєте ту суму та навіщо змінюєте назву?» – запитала депутатка.

Алла НадточійАлла Надточій

Директорка департаменту фінансів Лілія Єлова повідомила, що сума змінилась відповідно до листа від управління капітального будівництва, а назву змінюють на ту, яка вказана проєктантом.

Нагадаємо: у Луцьку таки взялися реконструювати школу №13 за 144 мільйони. Для цього управління капітального будівництва отримало на баланс будівлю освітнього закладу, що на вулиці Чернишевського, 29

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів