Поділитись:

Німеччина може запровадити контроль на кордонах із Чехією і Польщею

Субота, 23 вересня 2023, 23:23
Німеччина може запровадити контроль на кордонах із Чехією і Польщею

Міністр внутрішніх справ ФРН Ненсі Фезер визнала доцільність запровадження тимчасового контролю на кордонах із Чехією і Польщею задля боротьби з нелегальною міграцією.

Про це політик заявила в інтерв’ю Welt, передає Укрінформ.

«На мою думку, це можливість більш агресивно боротися з контрабандою (людей ред.). Такий додатковий контроль має йти у комплексі зі спостереженням у всій прикордонній зоні. З цією метою ми вже значно збільшили присутність федеральної поліції на кордонах із Польщею і Чехією», – сказала німецький міністр.

У цьому зв'язку вона відзначила співпрацю зі Швейцарією, в межах якої офіцерам німецької поліції дозволено здійснювати контроль за територією цієї країни у тісній координації з місцевими колегами, аби запобігати несанкціонованому проникненню. Подібне може бути й у відносинах із Чехією, робота у цьому напрямку вже ведеться, зазначила Фезер.

Вона сподівається, що попри всі суперечки країни ЄС все ж узгодять механізм щодо розподілу біженців.

«Це складний момент для багатьох країн. Зараз ми обговорюємо з міністрами внутрішніх справ ЄС, як ми можемо досягти цього надійного механізму солідарності», – сказала міністр.

Нагадаємо: за останні кілька тижнів зросла кількість українців, які виїжджають за кордон, кажуть прикордонники. Хоча загалом після сезону відпусток загальний пасажиропотік через державний кордон дещо знизився. Про це частково говорять і водії. Одна з причин – осінні сезонні роботи в польських садах. Разом із тим щодня в пунктах пропуску українські вартові виявляють по кілька чоловік, які намагаються покинути Україну за підробленими документами. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів
03 травня 2024
28 квітня 2024
05 квітня 2024
04 квітня 2024
02 квітня 2024
20 березня 2024
20 лютого 2024
14 лютого 2024
12 лютого 2024
18 січня 2024