Поділитись:

Договір на будівництво стадіону за 145 мільйонів у Ківерцях таки розірвали

П'ятниця, 22 вересня 2023, 15:03
Договір на будівництво стадіону за 145 мільйонів у Ківерцях таки розірвали

Договори на капітальний ремонт стадіону та бігових доріжок у Ківерцях між Гуманітарним відділом Ківерцівської міськради та компанією «Будівельна корпорація «РСГ» й вартістю в більш як 145 мільйонів розірвали.

Про це інформує Волинська обласна прокуратура.

«Реагуючи на обурення громадськості та критичні повідомлення в медіа, прокурори з'ясували, що відкриті торги з особливостями замовник провів, маючи на той момент в бюджеті територіальної громади на ці роботи лише 133 тисячі гривень. Крім того, переможець торгів не підтвердив свою відповідність вимогам кваліфікаційних критеріїв, що були визначені замовником робіт.», – зазначають у прокуратурі.

Один із субпідрядників, який мав залучатися до виконання робіт, нещодавно був притягнутий до відповідальності за порушення законодавства про захист економічної конкуренції. Враховуючи виявлені при проведенні торгів порушення, обласна прокуратура у серпні 2023 року ініціювала перед органами контролю здійснення моніторингів процедур закупівель.

За результатами перевірок, порушення при проведенні тендерів підтвердилися, а Гуманітарний відділ Ківерцівської міської ради 18 вересня 2023 року розірвав договори, роботи за якими не виконувалися і не оплачувалися.

Нагадаємо: напередодні у Луцькій районній раді підготували проєкт звернення до Президента України та Генерального прокурора, у якому просять правоохоронні органи належно розслідувати всі правопорушення та зловживання, які міг вчинити Ківерцівський міський голова Олександр Ковальчук та його підлеглі, а за необхідності взагалі усунути його з посади.

Скандали з Ківерцівським мером розпочались після оголошення тендерів на будівництво стадіону за 145 мільйонів гривень. Тоді місцеві обурились таким тратам міськради й вимагали витрачати гроші на армію, а не на стадіони. Хоча й справа була резонансна, але договори на будівництво таки уклали. Через це до Ковальчука прийшли поговорити активісти та військовослужбовці, який він і пообіцяв розірвати договір на будівництво стадіону.

Інша резонансна справа з Олександром Ковальчуком – придбання Ківерцівським ЦПСМД дорогого автомобіля й передача його пану Олександру (на баланс Ківерцівської міської ради). Тоді ж і відкрилась ціла епопея щодо посвідчення водія мера, адже виявилось, що він уже багато років кермує автівками без нього.

Через ці та інші гучні історії довкола мера Ківерців депутати Луцької райради пропонують у зверненні розпочати розслідування всіх порушень та зловживань, вчинених Ківерцівським міським головою Олександром Ковальчуком та його підлеглими.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів