Поділитись:

Нагірний Карабах: сторони домовились про повне припинення бойових дій

Середа, 20 вересня 2023, 13:08
Фото ілюстративне
Фото ілюстративне

Нагірний Карабах фактично прийняв умови Баку, армію Карабаху розформують і роззброять, як того вимагав Азербайджан.

Були досягнуті домовленості про повне припинення бойових дій з 13:00 (12:00 кч) 20 вересня 2023 року, повідомили в єдиному інформаційному центрі невизнаної Нагірно-Карабаської Республіки. пише «Інтерфакс-Україна».

Зазначається, що «за посередництва командування російського миротворчого контингенту»:

«Досягнуто згоди щодо виведення підрозділів, що залишилися, та військовослужбовців Збройних сил Республіки Вірменія із зони розгортання російського миротворчого контингенту, а також розформування та повного роззброєння збройних формувань армії оборони Нагірного Карабаху і виведення важкої техніки та озброєнь із території Нагірного Карабаху з метою їх якнайшвидшої утилізації».

Згідно з досягнутою домовленістю, питання щодо реінтеграції, забезпечення прав і безпеки вірмен Нагірного Карабаху, а також питання забезпечення життєдіяльності населення Нагірного Карабаху обговорюватимуть 21 вересня у місті Євлах на зустрічі між представниками місцевого вірменського населення та представниками центральної влади Азербайджанської Республіки.

За останніми даними омбудсмена Вірменії у Нагорному Карабаху внаслідок обстрілів загинули 32 людини, понад 200 були поранені.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів