Поділитись:

Азербайджан розпочав «антитерористичні заходи» у Нагірному Карабасі

Вівторок, 19 вересня 2023, 13:07
Азербайджан розпочав «антитерористичні заходи» у Нагірному Карабасі

Азербайджан оголосив, що розпочав «антитерористичні заходи локального характеру» у Нагірному Карабасі.

Про це у вівторок, 19 вересня, повідомили на сайті Міністерства оборони Азербайджану.

«З метою забезпечення положень Тристоронньої заяви, припинення широкомасштабних провокацій у Карабахському економічному районі, роззброєння та виведення формувань збройних сил Вірменії з наших територій, нейтралізації їхньої військової інфраструктури, забезпечення безпеки мирного населення, яке повернулося на звільнених від громадян. відновлювальні роботи та наших військовослужбовців, а також відновлення конституційного ладу Азербайджанської Республіки, в регіоні розпочато антитерористичні заходи локального характеру», – йдеться у повідомленні.

Зазначають, що збройні сили Азербайджану із застосуванням високоточної зброї на передній лінії та в глибині виводять з ладу позиції формувань збройних сил Вірменії, їх довготривалі вогневі точки, а також бойові засоби та об'єкти військового призначення.

«Ми ще раз заявляємо, що цивільне населення та об'єкти цивільної інфраструктури не є цілями, з ладу виводяться лише легітимні військові цілі», – зазначили у міноборони.

Повідомляють, що про ці «заходи» були поінформовані командування миротворчого контингенту Російської Федерації та керівництво Спільного турецько-російського моніторингового центру.

У міноборони країни додали, що формування збройних сил Вірменії «на території Азербайджану, де тимчасово розміщено російський миротворчий контингент», ведуть вогонь з артилерійських установок за позиціями Азербайджанської армії, які дислоковані у напрямку Агдамського району.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів