Поділитись:

Куди в Луцьку скаржитись на продавця, який не видає чеки (фото)

Автор: Максим Косюр |
Середа, 20 вересня 2023, 10:16
Куди в Луцьку скаржитись на продавця, який не видає чеки (фото)

У Луцьку можна поскаржитись на підприємця чи продавця, який не видає чеки після покупки, і до нього можуть прийти з перевіркою.

Про це розповіли представники Державної податкової служби.

Однією з підстав для перевірки підприємця податковою є скарга від споживача. Як повідомив Роман Денисюк, начальника відділу фактичних перевірок Головного управління ДПС у Волинській області, відповідно до податкового законодавства, споживачі можуть направляти скарги на підприємців. Для цього є декілька спеціальних сервісів.

«Підставою для перевірки може бути звернення споживача про порушення. Стаття 80.2.3 Податкового кодексу України гарантує проведення перевірочних заходів на підставі заяви від споживача або покупця.Це звернення може бути викладене як у письмовій формі, так і в усній. Його можна направити письмово у канцелярію ГУ ДПС на Волині, надіслати електронним листом, направити на сервіс «Пульс» ДПС України. Інформацію фіксують і скеровують на територіальний підрозділ податкової», – каже пан Роман.

Роман ДенисюкРоман Денисюк

За словами начальника відділу фактичних перевірок, на таке звернення має бути реакція не пізніше як за 24 години. Опісля податківці можуть навідатися до підприємця з фактичною перевіркою. До слова, його про це не попереджатимуть, крім того, працівники ДПС можуть зробити контрольну закупку та пересвідчитися, що чеки на торговій точці таки не видають.

  • Електронна адреса ДПС у Волинській області, куди можна надсилати свої звернення, – [email protected];
  • Сервіс «Пульс» Державної податкової служби України – 0800-501-007.

Нагадаємо: волинських підприємців закликають встановлювати засоби РРО/ПРРО, адже з першого жовтня, якщо касового апарату не буде, то таких бізнесменів штрафуватимуть.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
17:26
26 квітня 2024
17:45
25 квітня 2024
22:02
24 квітня 2024