Україна та Молдова продовжили «транспортний безвіз» до кінця 2025 року

Четвер, 14 вересня 2023, 22:18

Міністр розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков заявив, що Україна та Молдова погодили продовження Угоди про лібералізацію вантажних перевезень між державами до кінця 2025 року.

Про це повідомили у пресслужбі Мінрозвитку, – передає Суспільне.

Угода передбачає можливість виконувати двосторонні та транзитні перевезення автомобільним транспортом без спеціальних дозволів.

Протокол із рішенням продовжити дію лібералізації був підписаний за результатами засідання українсько-молдовської Змішаної Комісії про міжнародне автомобільне сполучення 13-14 вересня.

«Можливість безперешкодно виконувати вантажні перевезення через територію Молдови є одним з інструментів налагодження та нарощення наших експортних можливостей. Окремо також вже працюємо питання верифікації всіх автобусних маршрутів між нашими країнами та спрощення процедури їх відкриття перевізниками. Цінуємо співпрацю з Молдовою для економічного розвитку наших країн», – зазначив Кубраков.

Попередня Угода про лібералізацію вантажних перевезень була підписана у серпні 2022 року чинністю до кінця цього року та передбачена можливість продовження за згодою сторін.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: