У Польщі продовжать заборону на імпорт українського зерна і закликають до цього ЄС

Вівторок, 12 вересня 2023, 17:26

Уряд Польщі ухвалив резолюцію щодо продовження заборони на імпорт українського зерна після завершення обмежень на рівні Європейського Союзу 15 вересня.

Про це повідомила «Європейська правда» з посиланням на RMF24.

У вівторок, 12 вересня, Рада міністрів Польщі під час засідання ухвалила резолюцію «щодо дій, спрямованих на продовження запобіжних заходів щодо імпорту окремих видів сільськогосподарської продукції з України». 

«Рада міністрів закликає Єврокомісію продовжити заборону на імпорт зернових з України після 15 вересня. 

В іншому разі Польща запровадить власну заборону на національному рівні. Заборона залишатиметься чинною до врегулювання відносин в аграрних питаннях між Польщею та Україною…

Уряд не може погодитися з тим, щоб українське зерно дестабілізувало внутрішній аграрний ринок. Ми допомагаємо нашим сусідам, але маємо захистити польських фермерів», – йдеться у резолюції.

Перед цим прем’єр Польщі Матеуш Моравецький анонсував, що Польща «не дасть затопити себе» українським зерном і готується продовжити заборону незалежно від того, яким буде рішення Брюсселя. 

Нагадаємо: торговий представник України Тарас Качка заявив, що Україна може подати позов проти Брюсселя і країн-членів Європейського Союзу до Світової організації торгівлі (СОТ), якщо вони не скасують обмеження на експорт агропродукції після 15 вересня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: