Епіфаній освятив автобуси для евакуації поранених, які придбали волиняни (фото)

Вівторок, 12 вересня 2023, 11:49

Митрополит ПЦУ Епіфаній освятив автобуси для екстренної медичної евакуації, які придбали волинські благодійники й переобладнали у Бердичеві.

Про це повідомили на сайті Православної церкви України.

«Блаженнійший Митрополит Київський і всієї України Епіфаній на подвір’ї Свято-Михайлівського Золотоверхого монастиря 11 вересня 2023 року освятив два великих евакуаційних автобуси для потреб Відділу соціального служіння Київської Митрополії «Параволан» під керівництвом Романа Холодова», – йдеться у дописі.

Зазначають, що волонтерська група «Параволан» зараз активно проводить евакуацію поранених і хворих українських воїнів з зони бойових дій. 

Після освячення Епіфаній поспілкувався з меценатом, очільником ГО «Волинське Братство святого Володимира Великого» Сергієм Мостенцем, який посприяв у придбанні й переобладнанні цих вельми необхідних транспортних засобів, та відзначив його орденом святого великомученика Юрія Переможця.

Відомо, що ці автобуси ще донедавна перевозили пасажирів у Бельгії, але «Волинське братство» їх викупило, машини переобладнали у Бердичеві. Вже незабаром ці автобуси попрямують на фронт рятувати життя захисників.

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: