Поділитись:

Думав, що має «бронь»: слюсар «Волиньгазу» відмовився від повістки і пішов під суд

Вівторок, 12 вересня 2023, 08:00
Думав, що має «бронь»: слюсар «Волиньгазу» відмовився від повістки і пішов під суд

Слюсар «Волиньгазу» ледве не потрапив за ґрати за ухилення від мобілізації. Чоловік був переконаний, що підлягає бронюванню, тому відмовився від повістки і не з'явився до військової частини. 

Про це пише ІА «Волинські Новини». 

У вироку Ратнівського районного суду йдеться про те, що військовозобов’язаний Микола М., який працює слюсарем аварійно-диспетчерської служби Ратнівської філії АТ «Волиньгаз», за результатами медичного огляду визнаний придатним до військової служби без обмежень. Однак 20 червня чоловік відмовився отримувати повістку, відповідно до якої він був зобов'язаний з'явитись 26 червня о п’ятій годині для подальшого відправлення до військової частини. 

Чоловік визнав свою вину у скоєному та повідомив, що пройшов медичну комісію, якою визнаний придатним до військової служби у військовий час та непридатним – у мирний. Про дату й час прибуття до РТЦК пан Микола знав, однак для відправки до військової частини не прибув, бо вважав, що за посадою підлягав бронюванню. Чоловік вказав, що підстав для відстрочки від призову не має. На підставі ст. 69 КК України він просив призначити йому покарання у виді штрафу.

Однак суд вирішив призначити серйозніше покарання – три роки позбавлення волі, яке замінив роком іспитового терміну.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів