Поділитись:

Чи можуть в Україні мобілізувати непридатних до військової служби: відповідь ТЦК

Субота, 09 вересня 2023, 17:41
Чи можуть в Україні мобілізувати непридатних до військової служби: відповідь ТЦК

В Україні триває загальна мобілізація. У територіальному центрі комплектування пояснили, чи можуть призвати на військову службу тих, хто з якихось причин не підлягає цьому процесу. На контрактну службу в Україні можуть прийняти тих, хто не підлягає призову за законодавством, однак є певні виключення.

Яким чином це можливо, пояснив начальник Кременчуцького районного ТЦК та СП Роман Сушко в інтерв'ю «Кременчуцький ТелеграфЪ».

За його словами, ТЦК не може мобілізувати осіб з інвалідністю. Проте якщо вони самі проявляють бажання служити, їх направляють на ВЛК. Тоді комісія вирішує, чи може та чи та людина нести службу.

Приблизно така ж процедура і з непридатними до військової служби за станом здоров’я. Якщо людина хоче служити, вона має написати заяву, інакше її не можна призвати. Аналогічно і з багатодітними військовозобов’язаними –  призвати можуть, але тільки якщо така особа сама напише заяву.

«А ще я вимагаю заяву від його (охочого служити – ред.) дружини, бо були випадки, коли через якісь непорозуміння з дружиною, негаразди в сім’ї, чоловік писав заяву на мобілізацію, його призивали, а потім до мене приходила дружина з дітьми та починали вимагати вернути чоловіка назад», – додав Сушко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів