Поділитись:

В Україні деякі категорії чоловіків можуть отримати повістку повторно: хто саме

Вівторок, 05 вересня 2023, 12:11
В Україні деякі категорії чоловіків можуть отримати повістку повторно: хто саме

Воєнний стан та загальну мобілізацію в Україні продовжили до 15 листопада. Частина військовозобов'язаних можуть повторно отримати повістку.

Частина чоловіків отримали повістку або добровільно прийшли в ТЦК з 24 лютого 2022-го, проте їх ще не мобілізували. Серед них ті, кого ВЛК визнала придатними, тож вони не мають права на відстрочку. При перевірці на вулиці, уповноважені особи можуть вручити повістку повторно, – пише канал 24

Кому можуть повторно вручити повістку

Відповідно до українського законодавства, уточнювати облікові дані в ТЦК (колишніх військкоматах) необхідно упродовж 7 днів після будь-яких змін. Втім, не рідше ніж раз на 5 років.

Рішення військово-лікарської комісії про стан здоров'я дійсний протягом року. Деякі види відстрочки надаються на певний термін – для навчання на рік, потім треба надавати нову довідку, бронювання діє на шість місяців або поки існують відповідні підстави для установи.

Таким чином, повістки можуть вручати повторно:

  • якщо ВЛК проходили більше як рік тому;
  • для перевірки облікових даних;
  • для перевірки даних про заброньованого працівника;
  • для перевірки обставин на відстрочку;
  • для мобілізації.

Речниця Черкаського ТЦК розповіла, що повістки про уточнення даних будуть видаватися двом категоріям чоловіків.

«Це для людей, які з тих чи інших причин не з'явилися до територіальних центрів комплектування, щоб уточнити дані — можливо змінився сімейний стан, кількість дітей, місце проживання. Також це стосується внутрішньо переміщених осіб», – зазначила Аліна Кривошея.

Однак, також варто розуміти, що в армії потрібні спеціалісти різних галузей.

Якщо хтось приходив у ТЦК і його тоді не мобілізували, то, за необхідності, можуть повторно викликати для уточнення облікових даних, стану здоров'я або для комплектування підрозділів необхідними спеціалістами.

Нагадаємо: з 1 жовтня жінки мають ставати на військовий облік: кого це стосується і як це буде.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів