Поділитись:

Головне в Луцьку: ТОП новин за минулий тиждень

Неділя, 10 вересня 2023, 21:00
Головне в Луцьку: ТОП новин за минулий тиждень

Редакція інформаційного агентства «Конкурент» підібрала для своїх читачів найцікавіші та найважливіші новини Луцька та Волині за минулий тиждень.

Про День міста Луцька

Цьогоріч святкування Дня міста у Луцьку припало на 9-10 вересня. Містяни вийшли на вулиці, аби прогулятися своїми рідними вулицями. Чимало лучан увібралися у вишиті сорочки, аби додати цьму дню святковості. Хтось підтримав велопробіг у вишитих сорочках, хтось – доєднався до великого флешмобу «Українська вишиванка», під час якого люди склали карту України.

Про скандали навколо ківерцівського мера 

У Ківерцях на території одного з комунальних підприємств знайшли заховану бойову розвідувально-дозорну машину. Ківерцівський мер Олександр Ковальчук заявив, що начебто військові не хочуть брати БРДМ, бо, з його слів, роботи біля неї ще дуже багато. Під дописом про цю «знахідку» з'явились коментарі від військових, які кажуть, що машину забрати готові та власноруч довести її до бойового стану. Міський голова на це відповів, що військові мають дати п'ять тисяч доларів за ремонт, тоді і віддадуть БРДМ. Додав, що вже на цю машину є запит, але сказати, кому цю техніку передадуть не може, бо «секрет, військова таємниця». А після скандалів Ківерцівському міському голові вручили нагороду «За добру справу».

Про ремонт вулиці на ЛПЗ за 50 мільйонів 

У Луцьку оголосили тендер на капітальний ремонт бульвару Дружби Народів в районі ЛПЗ за 50 мільйонів. Пропозиції від компаній приймають до 14 вересня. Відремонтувати вулицю за документами мають до 15 лютого 2024 року. Вказано, що очікувана вартість виконання робіт 49 700 000 млн. Нагадаємо, депутат міськради Андрій Лучик запропонував спрямовувати мінімум 50% вільних коштів у бюджеті на ЗСУ.

Про ЖК «Егоїст», який таки здали в експлуатацію 

 

Про це йдеться у дозвільному документі на порталі Єдиної державної електронної системи у сфері будівництва. Згідно з ним, цьому багатоквартирному будинку, що на проспекті Соборності, видали сертифікат про прийняття в експлуатацію закінчених будівництвом об’єктів. Зазначимо, що почали зводити ЖК «Егоїст» ще у серпні 2017 року, а завершили, згідно з інформацією у документі, 11 травня 2021 року. Згодом кілька разів комплекс відмовлялися приймати в експлуатацію.

Про чоловіка, який заліз на 30-метровий кран і погрожував зістрибнути 

 

У Луцьку на проспекті Відродження на будівельний кран висотою понад 30 м заліз чоловік. Для запобігання нещастю на місці події працювали рятувальники, психологиня служби 101, співробітники поліції та медики, а також його товариш. На щастя, спільними зусиллями біди вдалось уникнути – чоловіка вдалося спустити на землю. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів