Поділитись:

Луцьку фірму підозрюють в багатомільйонній контрабанді м'яса для відомих українських виробників

Середа, 06 вересня 2023, 20:20
Фото ілюстративне
Фото ілюстративне

Луцьку фірму «Фудлайф Плюс» викрили на заниженні вартості імпортованого м'яса і м'ясної продукції та подальшому ухиленні від сплати ПДВ в особливо великих розмірах.

Про це повідомив народний депутат, голова Комітету Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев.

«Триває спільна аналітична робота митниці та податкової з виявлення заниження вартості імпортованого товару та подальшого ухилення від сплати ПДВ в особливо великих розмірах», – написав Гетманцев.

За його словами, минулого тижня викрили схему з ввезення на митну територію ТОВ «Ф» мʼяса і м'ясної продукції за заниженими цінами:

  • свинячі реберця – у 5,4 раза; 
  • лопатки – у 4,7 раза; 
  • печінки – у 3 рази.

Нардеп додав, що з метою «оптимізації» сплати платежів до бюджету ТОВ «Ф» здійснює фіктивне придбання сала та свинячого м'яса, а також транспортних послуг. 

Як повідомив журналіст Євген Плінський, мова йде про ТОВ «Фудлайф Плюс», зареєстроване у Луцьку.

За його словами, «Держпродспоживслужба», зафіксувала факт підробки «Фудлайфом» ветеринарних сертифікатів, відправила міжнародні запити в компетентні органи країн ЄС та вже отримала деякі відповіді. 

«По моїм даним у Франції вже йдуть внутрішні розбірки, так як під ударом опинилась репутація кращих європейських виробників м’яса», – написав він. 

Плінський зауважив, що згідно з даними податкової служби, головними покупцями м’яса імпортованого ТОВ «Фудлайф Плюс» є майже всі великі м’ясокомбінати України.

«Тепер цікаво, як на факт купівлі м’яса невідомого походження імпортованого по підробним ветеринарним документам відреагують названі виробники м’ясних продуктів та напівфабрикатів. 
Адже тепер під ударом вже їх репутація та якість», – написав журналіст.

Євген Плінський також написав, що, підробляючи документи, «Фудлайф» ввозить в Україну м’ясо та рибу за цінами у 2-4 рази нижчими, ніж це вдається робити великим імпортерам по прямих контрактам від виробників. 

«Зменшуючи таким чином в рази платежі в бюджет вони захоплюють ринок привабливою ціною та вбивають тих, хто грає в білу», – зазначив журналіст.

Для прикладу Плінський навів таку інформацію: за II квартал 2023 року «Фудлайф Плюс» імпортувала в Україну, зокрема, 72 фури сала загальною вагою 1,4 млн кг за ціною приблизно 20 грн/кг. Тоді як реальна вартість сала у «білих» імпортерів складає 40-60 грн.

«Лише за цей період на салі бюджет недоотримав від 9-15 млн грн», – зауважив журналіст.

Нагадаємо: раніше повідомлялося, що на Волині селами їздять автомобілі заготівельників, які скуповують в людей тварин, м’ясо яких йде на перероблення й опиняється на полицях магазинів у вигляді ковбас, сосисок та інших м’ясних делікатесів. Найцікавіше те, що вони приймають навіть м’ясо хворих свиней і  дохлих корів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів