Поділитись:

Чи даруватимуть 1 вересня квіти луцьким вчителям

Четвер, 31 серпня 2023, 17:00
Чи даруватимуть 1 вересня квіти луцьким вчителям

Незабаром - 1 вересня, День знань, свято для дітей та традиційні роздуми для батьків: чи дарувати квіти вчителеві з нагоди початку нового навчального року?  Чи доречні витрати на букети, коли в країні другий рік поспіль триває війна і що міркують лучани з цього приводу?

Начальник департаменту освіти Луцької міської ради Віталій Бондар у коментарі виданню ВСН розповів, що це залишається на розсуд школи і батьків. Однак сам він має чітку позицію. 

«Заборонити батькам дарувати квіти чи вчителям - брати квіти я не можу, але сам, як батько першокласника, маю чітку позицію: гроші краще спрямувати на донати для армії. Тобто ухвалення рішення стосовно дарувати чи не дарувати квіти лишається на розсуд керівників закладів освіти та батьків, проте особисто я вважаю, що це недоречно в теперішній час, я буду донатити і закликаю до цього всіх», – зауважив Віталій Бондар.

Охочим подарувати вчителю квіти з нагоди Дня знань Віталій Бондар пропонує організуватися та спрямувати ці кошти на допомогу військовослужбовцям.

Мама першокласниці Аліна Уленюк розповідає: донька йде навчатися до Луцького ліцею №9 і там батьки одразу визначилися стосовно питання квітів.

«Напередодні у нас відбулися батьківські збори, ми майже одноголосно вирішили: квіти і подарунки обов'язково будуть, але згодом, після перемоги. Вартість букету в середньому 300 гривень, якщо наші 30 учнів складуться - вийде кругленька сума! Тож наші зібрані 9 тисяч ми плануємо передати на закриття важливих військових зборів, тим самим, наблизити нашу перемогу», – розповіла Аліна Уленюк.

Волонтери також наголошують, що донат замість квітів на перше вересня - це вклад в майбутнє без війни та в навчальний процес – без тривог.

«Донатьте на наші рахунки, або на рахунки інших перевірених волонтерських організацій, бо усі ми зараз працюємо задля однієї мети. Давайте зробимо так, а потім квітами привітаємо улюблену вчительку з Перемогою!» – йдеться у дописі волонтерського штабу «Ангар».

Чи даруватимуть 1 вересня квіти луцьким вчителям 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів