Поділитись:

У Луцьку є 800 мільйонів гривень, які лежать в казначействі (фото)

Автор: Максим Косюр |
Четвер, 31 серпня 2023, 09:02
У Луцьку є 800 мільйонів гривень, які лежать в казначействі (фото)

Луцькрада зберігає на різних казначейських рахунках близько 800 мільйонів гривень, які належать громаді.

Про це йшлося на засідання сесії міської ради у середу, 30 серпня.

Під час доповіді очільниці департаменту фінансів, бюджету та аудиту Лілії Єлової депутатка від фракції Громадянський рух «СВІДОМІ» Алла Надточій поцікавилася, скільки «міських грошей» лежить на казначейському рахунку.

«Я вважаю, що всі депутати повинні знати, якими коштами станом на сьогодні володіє міська рада. Яка ж все-таки сума акумульована на рахунках міської ради за цей період?», – запитала депутатка.

Алла НадточійАлла Надточій

За інформацією Алли Надточій, зараз у місті є 800 мільйонів гривень «вільних» коштів. Проте на запитання пані Алли чи цими коштами міськрада може вільно користуватися Лілія Єлова не надала чіткої відповіді. Очільниця прямо не підтвердила і не спростувала це.

«У нас є декілька рахунків в казначействі. На різних рахунках – різні суми. Крім того, у нас бувають непердбачувані витрати, які потрібно виділяти одномоментно, щоб вони вийшли з казначейських рахунків», – відповіла директорка департаменту фінансів.

Лілія ЄловаЛілія Єлова

Нагадаємо: депутат міськради від фракції Громадянський рух «СВІДОМІ» Андрій Лучик запропонували спрямовувати мінімум 50% вільних залишків бюджетних коштів на допомогу військовослужбовцям, проте Луцький міський голова таку пропозицію, на жаль, не підтримав та зазначив, що минулої сесії міська рада виділила 102 мільйони гривень, які зараз активно використовуються.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів