Поділитись:

Чому людина прокидається в один і той самий час вночі

Понеділок, 28 серпня 2023, 03:59
Чому людина прокидається в один і той самий час вночі

Якщо ви прокидаєтеся посеред ночі в один і той самий час, варто дослухатися до того, що про це говорить китайська медицина. Згідно з традиційною китайською медициною, кожен орган тіла має певну годину або частину дня. Саме в цей період його енергія перебуває на піку.

Також кожну частину китайські лікарі пов'язують із певними емоціями, – пише ТСН.

Наприклад, якщо ви щоночі прокидаєтесь між 1 та 3 годинами, за китайською медициною у вас проблеми з печінкою. Вона відповідає не лише за детоксикацію організму, але й допомагає обробляти емоції вночі. Якщо напередодні ви з'їли щось шкідливе або випили надто багато алкоголю, ви неодмінно прокинетеся в цей період. Так само, якщо у вас високий рівень напруження і стресу, ви відчуваєте гнів.

Якщо прокидаєтесь о 3-5 ночі, це говорить про проблеми з легенями. Китайська медицина вказує, що порушення сну в цей період означає, що вашому організму важко дихати правильно і глибоко. Дисбаланс часто проявляється кашлем, задишкою, астмою. Часто пов'язано це і з емоційним фактором — наприклад, ви сумуєте або переживаєте через втрату.

Як не прокидатися вночі? Потрібно виконувати вправи на релаксацію. Китайська медицина рекомендує сфокусуватися на дихальній гімнастиці. Також варто тримати в теплі своє тіло, тоді легені насичуватимуться киснем. Якщо ж проблема з емоціями, варто поговорити з близькою людиною, якій довіряєш, чи із психологом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів