Поділитись:

Пояснили, чому в Україні почастішали повітряні тривоги

Субота, 26 серпня 2023, 13:30
Пояснили, чому в Україні почастішали повітряні тривоги

Часті повітряні тривоги в Україні пов’язані з тренувальними польотами російської авіації.

Про це в ефірі телемарафону «Єдині новини» розповів речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат, – пише Суспільне.

Зі слів Ігната, останнім часом спостерігаються короткотривалі тривоги. Зокрема, 25 серпня було шість повітряних тривог.

«Перш за все, польоти все ж таки пов’язані з тренуванням льотного складу, з виходом в райони пусків. Таким чином навчання пілотів — це безперервний процес, і він триває завжди, а тим паче в умовах бойових дій вони “натаскують” їх. Плюс повітряні тривоги, які в Україні постійно дратують людей, що впливає на нашу економіку і на наш психологічний стан, ворог це прекрасно розуміє», – пояснив Ігнат.

Ігнат розповів, що інформацію про зліт МіГів в глибині території рф Україна отримує від партнерів. Також йдеться про дані про перебування літаків у повітряному просторі росії, про те, чи заряджені вони ракетами чи ні. Він додав, що є інформація розвідувальна, є інформація від партнерів, а є своя радіолокаційна розвідка.

«Вони (літаки МіГ — ред.) піднімаються далеко в тилу Росії… Ми нашими радіолокаційними станціями, на жаль, не можемо фіксувати МіГи, які летять далеко в Росії, тому що відстежуються польоти ворожої авіації на окупованій території, в акваторії Чорного моря і на кількасот кілометрів від кордону», – сказав Ігнат.

Раніше МіГи літали до 1,5 години, зараз це просто зліт-посадка, зазначив речник.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів