Поділитись:

Танці на могилах бійців: у Києві затримали двох сестер (фото)

П'ятниця, 25 серпня 2023, 10:17
Танці на могилах бійців: у Києві затримали двох сестер (фото)

Дві сестри виклали у соцмережі відео з танцями на столичному кладовищі біля поховань військових. Менш ніж за годину їх розшукали та доставили до відділу поліції. За скоєне їм загрожує до 5 років позбавлення волі.

Про це повідомили на фейсбук-сторінці поліції Києва.

У четвер, 24 серпня, близько 18:00, у мережі з'явилося відео, де двоє дівчат танцюють на могилах загиблих воїнів на одному зі столичних кладовищ. Для відпрацювання інформації одразу залучились оперативники управління карного розшуку поліції Києва та аналітики столичного главку. 

Правоохоронці Києва передали орієнтування на порушниць усім нарядам поліції. Менш як за годину патрульні зупинили киянок біля станції метро «Золоті Ворта» та доставили до Деснянського управління поліції. 

Як стало відомо, двоє сестер прийшли на Лісове кладовище та вирішили таким чином «вшанувати» памʼять загиблих захисників України.

Слідчі Деснянського управління поліції за погодженням з окружною прокуратурою розпочали кримінальне провадження за ч. 2 ст. 297 Кримінального кодексу України – наруга над могилою. Вирішується питання щодо повідомлення їм про підозру.

Фігуранткам загрожує обмеження волі на строк від трьох до п’яти років або позбавлення волі на той самий строк.

Як зазначили у соцмережах, це дві сестри, обидві повнолітні: одна – 1997 року народження, інша – 2000-го. Окрім могили свого батька з 95-ї бригади, який загинув в Ізюмі, вони танцювали й на інших могилах Лісового кладовища. 

Танці на могилах бійців: у Києві затримали двох сестер (фото) Танці на могилах бійців: у Києві затримали двох сестер (фото) 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів