Скільки у Луцьку коштує зібрати дитину до школи. Наш досвід (ціни)

Автор: Ольга Зейлик |
Понеділок, 21 серпня 2023, 17:12

Серпень – найгарячіший час для зборів до школи. І традиційно у цю пору підбиваємо чек покупок.

У скільки ж влетить батькам першокласників увесь «арсенал» шкільного приладдя і що взагалі потрібно купувати – порахували і дізналися журналісти сайту новин Луцька та Волині «Конкурент».

Отож, до наших рук потрапила роздруківка зі списком потрібних для майбутнього першокласника речей, яку видали батькам однієї зі шкіл Луцька. У переліку 17 пунктів. На перший погляд тут усе і навіть більше, однак ми не знайшли там пунктика з тривожним рюкзаком (а він, до речі, теж обов'язковий).

Пункт про дрес-код (себто форму) ми упустимо, адже є школи, де з цим більш строго і дітям слід носити суто діловий стиль, а є школи, де підійде кежуал.

Далі у списку йде спортивна форма (костюм, футболка та кросівки). Ціни на спортивний костюм для шестирічки переважно варіюються в межах 400-700 грн. Кросівки для дитини можна знайти і за 300 гривень, і за 1 300. Все залежить від спроможності батьківского гаманця. Комплект футболок в онлайн-магазинах ми бачили від 130 гривень за дві шт.

Змінне взуття вартуватиме в середньому 300-700 гривень.

Портфель, пенал. Шкілький портфель можна знайти і за 500 гривень, однак нам траплялися й набори за понад 3 000 гривень. Середня ж ціна – 1 200 грн. На пенали ціни також дуже різні, стартують від 20 гривень. Якщо хочете цей аксесуар більш пристойної якості, то доведеться викласти не менше 100 грн.

  

Ціна на кулькові ручки стартує від 3-5 гривень, лінійку можна придбати за 4-19 гривень, прості олівці вартують від 7 гривень, а гумка коштує в середньому 2,5-9 гривень, пензлики по 14 (якщо брати набором, то вийде дешевше), а стаканчик-«непроливайка» 9 грн.

  

Далі у нашому списку акварельні фарби. Ціни на них різні залежно від кількості кольорів, а також складу та виробника. Загалом найпростіші акварельки обійдуться у 17-50 гривень. Кольорові олівці ми знайшли за – 64 гривні, ціни на кольоровий папір стартують від 17-24 гривень, а двостронній кольоровий папір (так, такий теж є у списку) 24 гривні. Ціна на білий картон – від 18 грн, кольоровий обійдеться 19-50 гривень.

 

Згідно зі списком, дітям також слід придбати ножиці із заокругленими кінцями. Найдешевші, які ми знайшли, коштували 15 грн, середня ж ціна – 34 грн. Пластилін коштував 44 гривні, клей ПВА – 15 грн. За бажанням батьки можуть купити ще папку для трудового навчання (60-150 грн.).

 

Чи не найголовніша група канцелярії – зошити (їх треба по 10 шт. кожного різновиду):

– в косу лінійку з допоміжною (4-5 грн/шт)

– у клітинку (від 7 грн.

  

Обкладинки на книжки ми знайшли за 29 гривень, а для зошитів за 14.

Насамкінець щоденник. Люфт цін досить широкий. Так, ми побачили щоденники як за 38 гривень, так і за понад 100. Середня ж ціна – 64 гривні.

    

Підсумки

Звісно, списки у різних навчальних закладах міста можуть відрізнятися, і це лише приблизний перелік, адже з кожним роком більшає різних цікавих канцелярських штучок для дітей.

Ми намагалися скласти приблизну картину і порахували, скільки щонайменше доведеться викласти батькам, аби зібрати своє чадо до першого класу.

Отож, за нашими мінімальними підрахунками зібрати дитину до школи влетить у 2131 гривню. І це без урахування шкільної форми, якщо така є, тривожного рюксачка та різних додаткових аксесуарів чи прилання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: