Поділитись:

Миколаїв – перше місто, яке оприлюднює всі кошториси в машиночитному форматі: що це означає

Субота, 12 серпня 2023, 15:56
Миколаїв – перше місто, яке оприлюднює всі кошториси в машиночитному форматі: що це означає

У Миколаєві всі кошториси на роботи/послуги з капітального та поточного ремонтів будуть публікуватись у машиночитному форматі.

Про це повідомили у пресслужбі Миколаївської міської ради. 

Виконавчі органи, комунальні підприємства, установи, заклади та організації Миколаївської міської ради будуть публікувати у машиночитному форматі всі кошториси на роботи/послуги з капітального та поточного ремонтів.

Відповідне розпорядження підписав міський голова Олександр Сєнкевич.

Машиночитні дані – це дані у форматі, який може бути автоматично прочитаний та оброблений комп’ютером, наприклад CSV, JSON, XML тощо. Машиночитний формат дає змогу інформаційним системам ідентифікувати, розпізнавати, перетворювати й отримувати конкретні дані без участі людини.

Миколаїв став першим містом, яке оприлюднюватиме всі кошториси у зручному форматі. Це полегшить роботу громадськості під час моніторнгу закупівель.

«Миколаїв має амбітну мету – стати взірцевим містом повоєнної відбудови. Поруч із впровадженням моніторингу міжнародної допомоги, тепер Миколаїв – перше місто, яке оприлюднює всі кошториси в зручному форматі. Це важливий інструмент для забезпечення тотальної прозорості та підзвітності всіх процесів. Закликаю громадськість моніторити і разом забезпечувати ефективність та доброчесність процесів відновлення Миколаєва!», – прокоментував розпорядження міський голова Олександр Сєнкевич.

Розпорядження підготовлено за підтримки Антикорупційна ініціатива ЄС. Миколаїв є одним з шести Міст доброчесності, які співпрацюють з EUACI.

Антикорупційна ініціатива ЄС (EUACI) – провідна антикорупційна програма в Україні, що фінансується ЄС, співфінансується і впроваджується Міністерством закордонних справ Данії. Програма була запущена у червні 2017 року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

 

Надрукувати
мітки:
коментарів