Поділитись:

Ремонт прибудинкових територій у Луцьку орієнтовно обійдеться в 100 мільйонів

Автор: Максим Косюр |
Середа, 26 липня 2023, 11:59
Ремонт прибудинкових територій у Луцьку орієнтовно обійдеться в 100 мільйонів

У Луцьку внесли зміни до програми розвитку дорожнього господарства Луцької міської територіальної громади на 2018-2023 роки.

Відповідне рішення ухвалили під час сесії міськради.

«Метою рішення є підтримка в належному стані дорожньої інфраструктури, підвищення рівня безпеки руху, швидкості, економічності та комфортності перевезень пасажирів і вантажів автомобільним транспортом», – йдеться у пояснювальній записці.

Таким чином орієнтовну вартість ремонту прибудинкових територій, на яких не заплановані капітальні ремонти й стан яких загрожує безпеці, життю та здоров’ю громадян, збільшили з 30 до 100 мільйонів гривень. Приведення посадкових майданчиків у належний стан зросло з 5 до 25 мільйонів, а поточний ремонт посадкових майданчиків, миття та фарбування павільйонів збільшилось з 1,7 мільйона гривень до 6 мільйонів.

Депутат від фракції Громадянський рух «СВІДОМІ» Михайло Наход поцікавився, навіщо збільшувати вартість програми у три рази та чи зможуть у департаменті використати ці кошти до кінця року.

«У пояснювальній записці зазначено, що витратили уже 9,3 мільйона. Чи є доцільність її збільшувати? Чи зможете ви їх використати до кінця року? Можливо, варто забезпечити облаштування укриттів?» – запитав депутат.

Михайло НаходМихайло Наход

Очільник департаменту ЖКГ Микола Осіюк повідомив, що ці кошти не виділяються, а підуть на оплату вже виконаних робіт, адже у програмі закладено 30 мільйонів, а дворів відремонтовано на 38 мільйонів. Також він додав, що зараз роботи активно ведуться і працівники ремонтують найнеобхідніші ділянки. 

У проєкті зазначають, що прийняття цього рішення дасть можливість забезпечити утримання стану вулично-дорожньої мережі Луцької міської територіальної громади в належному стані.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів