Поділитись:

"Волинь - в епідемії", - головний медик Волині

Середа, 27 січня 2016, 13:45
«Волинь - в епідемії», - головний медик Волині

Лучанам не варто хвилюватися щодо епідімеї грипу, адже ситуація не виходить за межі звичних показників.

Начальник головного управління держепідемслужби у Волинській області Наталія Янко під час прес-конференції на тему: "Стан захворюваності на грип та гострі респіраторні вірусні інфекції в області" 27 січня розповіла, що наразі в області спостерігається інтенсивна захворюваність, дещо помінявся тип збудника, - повідомляє Волинський інформаційний портал.

Проте, робота з підготовки до підйому захворюваності почалася ще восени. Наразі як медична, так і санепідем служби – в повній готовності.

Також жінка підкреслила, що епідеміологічний поріг області перевищено на 97%. Протягом минулого тижня на ГРВІ захворіло майже 12 тисяч волинян (вдвічі більше ніж за тиждень до того), з них 55% - діти до 17 років.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ТРИ ВОЛИНСЬКІ МІСТА – "НА КАРАНТИНІ"

Заступник головного лікаря з медичної частини Волинської обласної інфекційної лікарні Руслан Морочковський зазначив, що щодня госпіталізуються від 10 до 20 людей у зв'язку з заворюванням на грип та ГРВІ.

Підсумував зустріч начальник управління охорони здоров'я Волинської обласної державної адміністрації Ігор Ващенюк: "Волинь є в епідемії, і враховуючи погодні умови, вона, певно, збільшуватиметься. Проте, вона не виходить за межі звичайних показників. Ми не бачимо нічого особливого".

Надрукувати
мітки:
коментарів
03 травня 2024
02 травня 2024