Поділитись:

Генерал Наєв перевірив, як укріплюють кордон з Білоруссю на Волині (фото, відео)

П'ятниця, 11 серпня 2023, 10:21
Генерал Наєв перевірив, як укріплюють кордон з Білоруссю на Волині (фото, відео)

Командувач Об’єднаних Сил ЗС України генерал-лейтенант Сергій Наєв проінспектував готовність інженерних споруд на кордоні з Білоруссю у Волинській області.

Про це повідомили на фейсбук-сторінці Командування ОС ЗСУ.

Нині на Волинському напрямку немає ознак того, що ворог готується до наземної наступальної операції, але військові завжди розраховують на найгірший варіант розвитку подій та готуються до цього.

«Якщо ми будемо готові до найгіршого сценарію, відповідно будемо й готові дати гідну відсіч ворогові, якщо його сили будуть меншими», – наголосив командувач Об’єднаних Сил ЗС України під час робочої поїздки по Північній операційній зоні.

За його словами, мета поїздки полягає в тому, щоб перевірити, як виконуються завдання на місцях, які були поставлені місяця тому.

«Командувачі та командири на місцях отримали чіткі завдання щодо мінування місцевості, облаштування нових оборонних позицій, зміцнення охорони та оборони важливих цивільних об’єктів критичної інфраструктури. Звісно, що треба контролювати виконання визначених їм завдання, але, крім контролю, необхідно ще й допомагати виконувати ці завдання», – зазначив генерал-лейтенант Сергій Наєв.

Під час перебування на позиціях командувач поспілкувався з командирами та їх підлеглими. 

«Ми намітили, що ще додатково необхідно зробити, а також, яку конкретну допомогу бійцям необхідно надати для того, щоб зміцнити позиції та підвищити ефективність наших оборонних спроможностей, – підкреслив генерал-лейтенант Сергій Наєв. – Зокрема на ділянці кордону на території Рівненської області збільшено кількість спостережних постів, утворено нові опорні позиції, відрите більше 15 нових опорних позицій, укладено десятки тисяч мін, і серед них не менше 20% –  це протипіхотні міни в керованому варіанті».

Як повідомив командувач, на цьому напрямку зараз немає ознак того, що ворог готується до наземної наступальної операції. Що буде в майбутньому ніхто стверджувати не може.

«На даний час загрози немає, але вона може утворитися в подальшому. І, для того, щоб починаючи з цього дня ворогові створити необхідні сили і розпочати тут наступальні дії, йому знадобиться не менше як півтора місяця»,  – зазначив генерал-лейтенант Сергій Наєв.

Генерал Наєв перевірив, як укріплюють кордон з Білоруссю на Волині (фото, відео)Генерал Наєв перевірив, як укріплюють кордон з Білоруссю на Волині (фото, відео)Генерал Наєв перевірив, як укріплюють кордон з Білоруссю на Волині (фото, відео)Генерал Наєв перевірив, як укріплюють кордон з Білоруссю на Волині (фото, відео)Генерал Наєв перевірив, як укріплюють кордон з Білоруссю на Волині (фото, відео)Генерал Наєв перевірив, як укріплюють кордон з Білоруссю на Волині (фото, відео)Генерал Наєв перевірив, як укріплюють кордон з Білоруссю на Волині (фото, відео)Генерал Наєв перевірив, як укріплюють кордон з Білоруссю на Волині (фото, відео) 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів