Поділитись:

«Вагнерівці» можуть повернутися з Білорусі до росії: в ISW назвали причину

Четвер, 10 серпня 2023, 10:22
Фото ілюстративне
Фото ілюстративне

Російські найманці ПВК «Вагнер» могли почати вихід із Білорусі назад до РФ, а саме до Краснодарського краю та Воронезької та Ростовської областей.

Про це йдеться у свіжому звіті Інституту вивчення війни (ISW), опублікованому 9 серпня, – повідомляє ТСН.

«Припущення про вихід групи «Вагнера» з Білорусі свідчать про те, що аспекти угоди між президентом росії володимиром путіним і фінансистом групи Євгеном Пригожиним після збройного повстання «вагнерівців» 24 червня розвалилися», – йдеться у повідомленні.

Аналітики США посилаються на російське інсайдерське джерело, яке стверджує, що ПВК «Вагнер» проводить свій перший етап виведення з Білорусі – їх автобусами перевозять із Білорусі до Краснодарського краю та Воронезької та Ростовської областей, група – 500-600 осіб. Другий етап розпочнеться після 13 серпня.

«Інсайдерське джерело та джерело, пов’язане з «Вагнером», припустили, що війська Пригожина можуть залишити Білорусь через те, що президент Білорусі олександр лукашенко відмовився фінансувати ПВК «Вагнер», коли дізнався, що Росія не буде платити за їхнє перебування, як він, очевидно, очікував», – зазначають аналітики.

Втім, російське джерело стверджує, що невелика група інструкторів «Вагнера» залишиться в Білорусі для навчання ЗС РБ. Проте ISW не спостерігає «візуальних доказів того, що війська «Вагнера» рухаються з Білорусі».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів