Поділитись:

Планують провокацію: вагнерівці можуть захопити село у Сувальському коридорі (відео)

Четвер, 03 серпня 2023, 21:45
Планують провокацію: вагнерівці можуть захопити село у Сувальському коридорі (відео)

Два вертольоти Білорусі 1 серпня порушили державний кордон Польщі, йдеться в заяві пресслужби Міністерства оборони країни.

Нагадаємо, раніше на територію Білорусі з Росії заїхали десятки колон ПВК «Вагенр».

У новому випуску програми «Прайм-Тайм» на телеканалі «КонкурентTV» політичний експерт Українського інститут майбутнього Ігор Попов розповів про мету провокацій зі сторони Білорусі та можливу ескалацію конфлікту.

Ігор Попов зазначив, що Росія грає на страхах Заходу, а саме прямий конфлікт військ НАТО з Росією та застосування ядерної зброї. Політичний експерт зазначив, що Росія навряд піде на застосування зброї масового ураження, проте вона продовжує залякувати світову спільноту можливістю цього крок, зокрема мінування ЗАЕС могли здійснити саме з метою залякування. Перекидання бійців ПВК «Вагнер» та переміщення ядерної зброї на територію Білорусі, порушення повітряного простору Польщі це все кроки аби випробувати політичну реакцію НАТО.

«А якщо залетять, а якщо якісь ракети впадуть на територію, що буде робити НАТО?», – каже він.

Щодо можливого посилення провокацій то Ігор Попов зазначив, що це може бути захоплення села у районі Сувальського коридору.

«Найбільш очевидна провокація це те, що вагнерівці можуть захопити якесь село в районі Сувальського коридору. Це вузька смужка суші, яка якраз є єдиним сухопутним шляхом між Калінінградською областю та РФ з одного боку, але й так само між Країнами Балтії та Польщі. Весь коридор вагнерівці не захоплять, їх там всього 3-4 тисячі. Але захопити якесь село і очікувати реакції – так. І це буде великим викликом для НАТО тому що росіяни скажуть, що це якась банда взагалі, вона і на нас нападає і ми за неї не відповідаємо. Що має НАТО зробити: чи знищити цю диверсійну групу чи висловити якісь ноти протесту чи погрожувати ядерними ударами це незрозуміло. Це буде ескалація конфлікту», – зазначає Попов.

Політичний експерт вважає, що Кремль хоче розіграти ситуацію, на кшталт, «Карибської кризи», коли ескалація дійде до реальної загрози застосування ядерної зброї і таким чином змусити Захід піти на певні перемовини.

Детальніше у відео:

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів