Поділитись:

Кабмін дозволив отримувати водійські права та автомобільні номери поштою

Середа, 09 серпня 2023, 09:52
Кабмін дозволив отримувати водійські права та автомобільні номери поштою

Рішенням Кабінету Міністрів України тепер за бажанням та за додаткову плату свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу та номерні знаки можна отримати поштою. І на період дії воєнного стану пересилати в міжнародних поштових відправленнях посвідчення водія на право керування транспортними засобами відповідної категорії.

Про це інформує УНН з посиланням на представника уряду у парламенті Тараса Мельничука.

Внесені зміни до Положення про порядок видачі посвідчень водія та допуску громадян до керування транспортними засобами та до Порядку державної реєстрації (перереєстрації), зняття з обліку автомобілів, автобусів, а також самохідних машин, сконструйованих на шасі автомобілів, мотоциклів усіх типів, марок і моделей, причепів, напівпричепів, мотоколясок, інших прирівняних до них транспортних засобів та мопедів.

Передбачене впровадження автоматичних перевірок за реєстрами та базами інформації, доступ до яких має Міністерство внутрішніх справ України, відомостей про осіб, необхідних для допуску їх до керування транспортними засобами, оформлення, персоналізації, повернення, обміну, видачі посвідчень водія, державної реєстрації (перереєстрації), зняття з обліку транспортного засобу, оформлення та видачі реєстраційних документів і номерних знаків.

Тепер людина за бажанням та за додаткову плату може отримати свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу, номерні знаки із використанням засобів та обʼєктів призначеного оператора поштового звʼязку шляхом надання послуг поштового звʼязку, у тому числі через курʼєра.

У період дії воєнного стану дозволили пересилати в міжнародних поштових відправленнях посвідчення водія на право керування транспортними засобами відповідної категорії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів