Поділитись:

Не вистачає на всіх місць: на Волині побільшало дітей, які хочуть вчитись у військових ліцеях

Середа, 09 серпня 2023, 15:03
Не вистачає на всіх місць: на Волині побільшало дітей, які хочуть вчитись у військових ліцеях

На Волині рекордно зросла кількість дітей, які хочуть здобувати військову освіту.

Рекордно зросла кількість дітей, які хочуть навчатися у Ковельській філії Волинського обласного ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою, – повідомив голова обласної ради Григорій Недопад на своїй фейсбук-сторінці.

Подали документи понад 1350 юнаків і дівчат з різних областей, в тому числі й тимчасово окупованих територій. Але теперішні потужності ліцею дозволяють зарахувати на навчання лише 390 курсантів. При цьому серед абітурієнтів понад 320 осіб пільгових категорій, які мають першочергове право на вступ.

«Якщо відремонтувати ще один житловий корпус, який зараз пустує і терміново потребує ремонту, то кількість курсантів цілком реально збільшити на 160 осіб ще цього навчального року», – йдеться в повідомленні.

Для розв'язання цього питання проводитимуть консультації з ОВА. Також планують залучати до фінансування цього проєкту громади, адже і їхні діти теж тут навчаються.

«Днями я запланував засідання Координаційної ради органів місцевого самоврядування нашої області, і це питання буде одним з головних у порядку денному. Переконаний, що більшість самодостатніх громад погодяться підтримати дітей, які, наслідуючи своїх батьків, хочуть обрати шлях воїна», – написав Недопад.

Нагадаємо, нещодавно ми писали, де в Україні можна навчатися на військового: перелік ВНЗ та спеціальностей

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів