Українська авіакомпанія готова відновити польоти з Ужгорода

Понеділок, 07 серпня 2023, 17:29

Українська авіакомпанія Air Ocean Airlines готова відновити польоти в Україні чи за кордоном, зокрема, використовуючи аеропорт «Ужгород», що на Закарпатті.

Про це повідомив директор авіаперевізника В’ячеслав Геріга, інформує avianews.

Для цього авіакомпанія готова використати два розроблені в Україні літаки Ан-148, які використовувала до широкомасштабного російського вторгнення.

За словами Геріги, Air Ocean Airlines могла б відкрити польоти з аеропорту Ужгород, якщо це буде визнано безпечним. Аеродром впритул розташований до словацького кордону, і літак одразу після зльоту потрапляє у повітряний простір країни-члена НАТО.

«Аеропорт Ужгород знаходиться біля підніжжя Карпатських гір з боку Словаччини та відносно захищений зі сторони сходу. Злітно-посадкова смуга має розміри 2038 на 40 метрів, що достатньо для безпечного виконання зльотів та посадок на літаках Ан-148-100Е», – йдеться в обґрунтуванні авіакомпанії, яке вона направила українській владі.

Якщо аеропорт Ужгород не відкриють для виконання рейсів з пасажирами, Air Ocean Airlines готова працювати за кордоном на умовах мокрого лізингу – здавати літаки разом з екіпажами в оренду іншим авіаперевізникам. За такою схемою зараз працюють українські авіакомпанії SkyUp, «Роза Вітрів», Skyline Express (раніше Azur Air Ukraine).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: