Поділитись:

На росії пролунав вибух на заводі, де виготовляли «Іскандери»

Субота, 05 серпня 2023, 15:14
Фото ілюстративне
Фото ілюстративне

На росії в республіці Удмуртія стався вибух із задимленням на території Воткінського заводу, на якому виготовляють військову техніку, зокрема ракети «Іскандер».

Про інцидент повідомила пресслужба заводу, – пише OBOZREVATEL. 

Там назвали НП «спрацьовуванням апаратури, що супроводжувалося хлопком та задимленням».

На підприємстві запевнили, що внаслідок події ніхто не постраждав і завод продовжує працювати у штатному режимі. Про причини вибуху змовчали.

На росії пролунав вибух на заводі, де виготовляли «Іскандери» 

А ось телеграм-канал «Удмуртия против коррупции» повідомив, що спершу було припущення, що підприємство атакував дрон, однак потім з'ясували, що до вибуху в цеху № 95 призвела детонація виробу, що перебував у бронекапсулі. Корпус цеху, у якому проводилося випробування, витримав, але постраждав.

«Пошкоджено один із корпусів, у якому збирали ракети для відправлення на війну в Україну. Внаслідок вибуху ніхто серйозно не постраждав. Навіть швидка порожня поїхала», – повідомило джерело на підприємстві.

На росії пролунав вибух на заводі, де виготовляли «Іскандери» 

Однак у коментарях під повідомленням місцеві жителі повідомили, що цех був секретним і працівники там не мають мобільного зв'язку, тому висловили сумніви щодо відсутності постраждалих внаслідок вибуху, бо дим бачили аж за містом.

Згідно з даними з відкритих джерел, на Воткінському заводі раніше вироблялися ракети «Тополь-М», а з 2006 року було розпочато серійне виробництво ракет комплексу «Іскандер-М». Із 2022 року підприємство перебуває під санкціями США, Японії, ЄС, України та Швеції.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів