Поділитись:

«Наживо усе набагато страшніше», – волонтер з Волині розповів про роботи у Херсонщині (відео)

Четвер, 03 серпня 2023, 18:37
«Наживо усе набагато страшніше», – волонтер з Волині розповів про роботи у Херсонщині (відео)

Волонтер Володимир з Камінь-Каширської громади розповів про роботи у Благодатівці на Херсонщині.

Розповідь волонтера у себе на фейсбук-сторінці опублікував очільник Волинської ОВА Юрій Погуляйко

«Всім доброго дня, ми з Камінь-Каширщини. Наразі знаходимось в Благодатівці Херсонської області», – посміхається у камеру пан Володимир.

Він стоїть посеред звичайної сільської вулиці. На кадрах можна побачити понівечені уламками снарядів хвіртки дворів, розламані забори та будинок зі зруйнованим дахом.

Володимир уродженець Камінь-Каширського району. Вже декілька днів він разом із 8 волинянами ведуть відновлювальні роботи у Благодатівці.

«Ось там, я покажу, школа. Там були росіяни. А там – річка. Там були наші хлопці, з іншої сторони. Усім треба було взяти це село. Його повністю розгромили, дуже сильно. Коли я був вдома, я просто цього не розумів – навіть по фото. Вживу це набагато страшніше. До самої річки, до переправи, хати розбиті. Там були запеклі бої», – розповідає Володимир.

Бригада волонтерів-будівельників, до якої входить пан Володимир, приїхала на заміну попередній. Вони вже встигли перекрити три будинки.

«Оце вже нові криші стоять, це ми зробили – наша бригада, Волинь», – ділиться результатами волинянин.

А ще чоловік розповідає про місцевих. До робітників постійно підходять жителі Благодатівки: хтось просить допомоги, а хтось наполегливо питає, чим можна допомогти. Дехто потребує підтримки добрим словом.

«Багато старших людей, які прожили тут усе життя, – плачуть. В декого взагалі нічого не зосталося, їхні хати і хати родичів розбиті повністю. Такі от справи. Але ми всі разом – допоможемо, – каже Володимир. – Україна – це всі ми разом».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів