Поділитись:

Волинь відбудовуватиме село Благодатівка на Херсонщині (фото)

П'ятниця, 07 липня 2023, 18:41
Волинь відбудовуватиме село Благодатівка на Херсонщині (фото)

Волинь відбудовуватиме село Благодатівка Херсонської області.

Про це повідомили на фейсбук-сторінці Волинської ОВА.

«У рамках проєкту «Пліч-о-пліч» 15 областей України відновлюватимуть постраждалі від російської агресії громади Херсонщини. Наша область взяла шефство над селом Благодатівка Бериславського району», – повідомив начальник ОВА Юрій Погуляйко.

Він розповів, що населений пункт перебував під російською окупацією з березня 2022 року. А 5 вересня того ж року ЗСУ його звільнили.

Упродовж червня провели обстеження зруйнованих будинків, визначили обсяг нанесених збитків та необхідних коштів для відновлення Благодатівки. Зокрема, фахівці виїжджали у громаду декілька разів, аби встановити об’єм робіт.

Відтак, у селі, де проживало 268 людей, на сьогодні пошкоджено 93 житлові будівлі та один фельдшерсько-акушерський пункт. З них 17 будинків повністю зруйновані.

«Найперше ми плануємо здійснити поточний ремонт будівель, де це можливо, аби якнайшвидше люди мали можливість там жити, – поінформував очільник області. – Також ОВА наразі опрацьовує питання з проєктними та підрядними організаціями щодо відновлення вулиці Миру».

Слід зазначити, що у червні цього року з обласного бюджету вже виділено Херсонській області 3 млн гривень. З них 2 млн гривень спрямовані жителям села Благодатівка. Також до фінансової допомоги долучаються й територіальні громади області. До прикладу, громада Володимира виділила 3 млн грн.

Наступного тижня у село виїдуть перші групи людей з Волині, які розпочнуть відбудову.

Волинь відбудовуватиме село Благодатівка на Херсонщині (фото)Волинь відбудовуватиме село Благодатівка на Херсонщині (фото)Волинь відбудовуватиме село Благодатівка на Херсонщині (фото)Волинь відбудовуватиме село Благодатівка на Херсонщині (фото)Волинь відбудовуватиме село Благодатівка на Херсонщині (фото)Волинь відбудовуватиме село Благодатівка на Херсонщині (фото)Волинь відбудовуватиме село Благодатівка на Херсонщині (фото)Волинь відбудовуватиме село Благодатівка на Херсонщині (фото) 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів