Поділитись:

Школярів навчатимуть оновленої дисципліни «Захист України»

Середа, 02 серпня 2023, 19:13
Школярів навчатимуть оновленої дисципліни «Захист України»

З вересня у школах різних регіонів України планують запуск оновленої дисципліни «Захист України».

Він передбачає тренування вчителів, які навчатимуть дітей керувати дронами.Про це повідомила пресслужба Міністерства освіти та науки України.

Міністерство хоче оновити практичну складову дисципліни, щоб школярі отримали вміння, «необхідні для життя в реаліях сьогодення». Так, кількість практичних занять збільшать, додадуть підготовку до опанування базовими технологіями, якими зараз користуються захисники та захисниці України.

Програма включатиме навички домедичної допомоги, орієнтування на місцевості, знання з мінної безпеки та навички керування БпЛА. МОН зазначає, що це «те, на що сьогодні є запит і від учнів, і від учениць», а самі вміння  «не лише про потреби оборони».

«Знання з мінної безпеки допоможуть зберегти життя і здоров'я, правильно поводитися у разі виявлення вибухонебезпечних предметів. Навички керування БПЛА — конкурента перевага, їх використовують відеографи, геодезисти, археологи і ще безліч спеціалістів у професійній діяльності», — йдеться в повідмоленні.

МОН організує курс для вчителів. Міжнародні й громадські організації, які мають необхідний досвід, навчатимуть педагогів роботі із симуляторами FPV-дронів, топографії та запобіганню травматизму.

Програму дисципліни фіналізують вже після відгуків учителів і учнів, які будуть брати участь у пілотному проєкті. 

Очільник МОН Оксен Лісовий каже, що це довгоочікуваний та необхідний крок, адже освіта повинна відповідати умовам і викликам сьогодення. 

«І діти, і вчителі дають нам відгуки, що дисципліна має бути оновленою. Якісна домедична допомога, керування спортивними дронами, базова інженерія в межах STEM-освіти — те, на що сьогодні є запит», – додав Лісовий.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів