Поділитись:

Через війну і пандемію втрачаємо розумовий потенціал нашої молоді, – МОН

Середа, 02 серпня 2023, 16:24
Через війну і пандемію втрачаємо розумовий потенціал нашої молоді, – МОН

За останні роки навчання у стресових умовах дуже постраждав освітній процес. Пандемія, війна, повітряні тривоги і блекаути – усе це сильно вплинуло на навчання.

Нині ми маємо справу з освітніми втратами, що означає будь-які втрати знань, умінь, навичок та/або уповільнення чи переривання академічного прогресу через паузи в навчанні конкретного учня, повідомила у телеграмі пресслужба Міністерства освіти і науки.

У першому півріччі 2022-2023 навчального року лише 15% закладів освіти працювали очно, 33% – дистанційно, 51% – змішано. Вчителі зазначають про погіршення результатів навчання учнів:

  • з української мови у селах зазначають 57% педагогів, у містах – 44%,
  • з іноземної мови – 52% та 47% відповідно,
  • з математики – 45% та 40%,
  • з інформатики – 37% та 25%.

«Ми бачимо, що поступово втрачаємо розумовий потенціал нашої молоді, тож необхідно шукати шляхи для виправлення цієї ситуації», – йдеться у дописі.

У міністерстві повідомили, що зараз активно розробляють різні програми, які у перспективі допоможуть школярам і дошкільнятам засвоїти потрібні знання.

«Щоб підтримати такі ініціативи, МОН спільно з ЮНІСЕФ розробили рекомендації щодо організації програм із надолуження освітніх втрат для громадських організацій, закладів освіти, органів управління освітою та інших організацій. Вони стануть основою для розроблення Національної стратегії з подолання освітніх утрат в Україні», – пише пресслужба Міносвіти.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів