Поділитись:

В Україні створять словник «небажаної» лексики для висвітлення чутливих тем

Середа, 02 серпня 2023, 06:41
В Україні створять словник «небажаної» лексики для висвітлення чутливих тем

В Україні хочуть «створити інформпростір без дискримінації та стереотипів», тому планують укласти словник «небажаної» лексики. 

Про це пише УП.Життя.

Він міститиме рекомендації щодо висвітлення «чутливих тем», повідомила Голова Національної ради з питань телебачення і радіомовлення Ольга Герасим'юк.

«Ми маємо формувати медіапростір, вільний від дискримінації, фіксацій образливих та некоректних стереотипів і мови ворожнечі стосовно будь-яких громадян країни за багатьма ознаками», – заявила вона.

Ольга Герасимчук додала, що словник міститиме рекомендації щодо толерантного висвітлення чутливих тем та інформації про деякі спільноти – етнічні, національні, ЛГБТІК, людей з інвалідністю, ветеранських тощо.

Для цього проведуть низку зустрічей з представниками цих спільнот.

«Готуються меморандуми із означеними спільнотами – ця робота викликала неабияку громадську підтримку. Результатом цих зустрічей має бути напрацьований словник "небажаної" лексики і критерії до інформації, яка є недопустимою, а також спільна просвітницька робота для медіа», – наголосила голова Нацради.

Нагадаємо, що більшість спільнот борються за своє визнання та рівність. В Україні, наприклад, 67% опитаних громадян підтримують рівні права для ЛГБТ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів