Поділитись:

«Треба виходити в офлайн», – міністр освіти про навчання студентів

Середа, 24 травня 2023, 06:39
«Треба виходити в офлайн», – міністр освіти про навчання студентів

Чимало студентів в Україні хоче повернутися до офлайн-навчання з 1 вересня. Але щодо цього є певна дискусія і певний ризик. Очільник МОН Оксен Лісовий наголосив: частина українців виїхала за кордон і можуть повернутися далеко не всі. При цьому міністр назвав основний ризик повернення до очного навчання.

Про це пише 24 канал.

За словами очільника Міносвіти, є ризик повернення студентів в Україні за парти, адже наша держава у такому разі втратить частину студентів і викладачів.

Все ж, вважає міністр, є і ризик втрати якості освіти, якщо не повернутися до очного навчання.

«Треба виходити в офлайн. Безумовно, є галузі, в яких просто неможливо надати якісну освіту онлайн – інженерія, медицина… Усе те, що потребує практики, лабораторії, експериментів», – наголосив очільник МОН.

При цьому він акцентував, що в університеті формуються спільноти, ідентичність особистості, укорінюється система взаємодії. І теперішня молодь може бути менш конкурентоспроможною, ніж попередники, які навчалися очно і соціально взаємодіяли.

Глава МОН назвав термінові зміни української освіти

  • Перш за все в Україні дбатимуть про безпеку учнів та вчителів під час освітнього процесу.
  • Не менш важливим завданням на сьогодні є і повернення до очного навчання.
  • Ще одне важливе завдання, яке ставить для реалізації МОН, – організація якісного онлайн-навчання. Це для школярів за кордоном та тих, хто через безпекову ситуацію в Україні змушений вчитися дистанційно.
  • Серед інших важливих завдань для втілення – тотальна цифровізація та оптимізація доступу до освіти через створення індивідуальних кабінетів.
  • Ще одним пріоритетом МОН є модернізація та трансформація системи професійної освіти.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 


 

Надрукувати
мітки:
коментарів